Συλλαλητήριο για τα εργατικά ατυχήματα στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας



silalitirio_pame_kozaniΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/3/2016, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, 7:00 μ.μ

Τα κέρδη των μετόχων της ΔΕΗ Α.Ε και των εργολάβων είναι βουτηγμένα στο αίμα των εργατών.

Το πρόσφατο θανατηφόρο ατύχημα στο Ορυχείο Αμυνταίου όπου 42χρόνος συνάδελφος πατέρας 3 παιδιών κατακεραυνώθηκε από χιλιάδες kv ανέδειξε για μια ακόμα φορά ότι για τα κέρδη μιας χούφτας παρασίτων, χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο μας εργάζονται σε καθημερινή βάση με κίνδυνο της ζωής τους. Η εντατικοποίηση τη εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού, η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός σε πολλές περιπτώσεις, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η σφοδρή αντεργατική επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που χειροτερεύει τους όρους διαβίωσης των εργαζομένων είναι τα αίτια των «ατυχημάτων». Όλα τα παραπάνω ένα στόχο έχουν. Τα κέρδη τους.

Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση μας ότι η απελευθέρωση/ιδιωτικοποίηση του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας  θα επιδείνωνε την κατάσταση αφού ένα και μόνο στόχο είχε, την κερδοφορία των επενδυτών και των μεγαλοεργολάβων στον κλάδο μέσα από την μείωση του κόστους και γι’άυτούς τα μέτρα ασφαλείας είναι κόστος. Η παραπέρα απελευθέρωση/ ιδιωτικοποίηση όπως έχει υπογραφεί και από το 3ο μνημόνιο θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα .Τα κροκοδείλια δάκρυα εργοδοτικών- κυβερνητικών συνδικαλιστών, βουλευτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, εκπροσώπων της τοπικής διοίκησης δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους. Όλοι μαζί συμφώνησαν και έβαλαν πλάτη για να περάσει η πολιτική της Ε.Ε για την απελευθέρωση. Είναι νωπές οι υπογραφές τους στην μετοχοποίηση της ΔΕΗ, στην τριχοτόμηση, στο σύμφωνο συνύπαρξης με τη ΔΕΗ Α.Ε. και το δουλεμπόριο που στήθηκε  με τις δικές τους πλάτες. Σήμερα που ετοιμάζεται το νέο βήμα ιδιωτικοποίησης διαφωνούν στην μορφή της δηλαδή ποιος επιχειρηματικός όμιλος θα είναι αυτός που θα ξεζουμίζει τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι,
Οι θάνατοι από τα εργοδοτικά εγκλήματα αναδεικνύουν ότι οι θυσίες που απαιτούνται για να ανατρέψουμε την πολιτική που μας σκοτώνει θα είναι πολύ μικρότερες από το αίμα που χύνουμε για τα κέρδη τους. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να δώσουμε τέλος στην μοιρολατρία και το συμβιβασμό με αυτή την κατάσταση. Να ξεπεράσουμε την παραλυτική κατάσταση που έχουν επιβάλει οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές στις μαζικές διαδικασίες. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και με αγώνες να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Να απαιτήσουμε :

Άμεσα πρόσληψη όλου του απαραίτητου τακτικού προσωπικού σε Ορυχεία και ΑΗΣ ώστε να μειωθεί η εντατικοποίηση τη εργασίας. Κατάργηση του δουλεμπορίου και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Λήψη όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Το σωματείο μας παίρνει την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τις πολλές περιπτώσεις καταπάτησης των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς ώστε με κινητοποιήσεις (στάσεις εργασίας, απεργίες κ.α) να διεκδικήσουμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων. Όποιος συνάδελφος θέλει να καταγγείλει ελλείψεις σε μέτρα  ώστε να συμπληρωθεί η λίστα μπορεί να αποστείλει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: sundikato@yahoo.gr

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Παρασκευή 18/3/2016 στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας στις 7:00μ.μ

Δίνουμε μαζική απάντηση – προετοιμαζόμαστε για σκληρούς αγώνες.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.