Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κοζάνης για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας



fyulgyluigliugilΠλαίσιο δράσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας

Η αμέλεια της στοματικής μας υγείας δεν αποτελεί επιλογή. Όλα ξεκινούν:

Από την παιδική ηλικία. Εμφυσήστε τις συνήθειες της καλής στοματικής υγείας στα παιδιά από νωρίς ώστε να τα βοηθήσετε να εξασφαλίσουν υγιές στόμα και υγιές σώμα, πράγμα που θα τα βοηθήσει, στην πορεία, να επιτύχουν.

Με μιαν επίσκεψη στον οδοντίατρο. Εάν δεν έχετε πάει στον οδοντίατρο για τον τακτικό σας έλεγχο ή εάν το έχετε αμελήσει για χρόνια – κλείστε ΤΩΡΑ ραντεβού! Μια επίσκεψη στον οδοντίατρο μπορεί να συμβάλει στο να έχουμε καλή γενική υγεία και ευημερία για μια ολόκληρη ζωή.

Με πρόγραμμα καλής στοματικής υγείας. Ποτέ δεν είναι αργά να υιοθετήσουμε συνήθειες καλής στοματικής υγείας, δηλαδή βούρτσισμα και συμπληρωματικά μέτρα στοματικής υγιεινής, όπως είναι: χρήση οδοντικού νήματος, ξέπλυμα και μάσηση, όπως επίσης οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, που θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε υγιές στόμα και υγιές σώμα.

Με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Απολαύστε υγιεινή διατροφή και υγιεινά ποτά και περιορίστε την κατανάλωση ζάχαρης – ιδιαίτερα μεταξύ των γευμάτων.

Μάθετε ποιες τροφές περιέχουν υψηλότερα επίπεδα ζάχαρης, ιδιαιτέρα εκείνες που περιέχουν «κρυμμένη» ζάχαρη. Εάν καπνίζετε ή πίνετε αλκοόλ, περιορίστε ή κόψτε τις συνήθειες αυτές.

Παγκόσμια ημέρα Στοματικής Υγείας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.