Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού από τον Δήμο Εορδαίας – Δείτε αναλυτικά



zhtzhfzhftghtzhyuhikdcyΓια τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Εορδαίας  στέκει αρωγός στους προβληματισμούς των νέων και διοργανώνει ενημερωτική δράση με στόχο την έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των μαθητών για σχολές και επαγγέλματα.

Ο Δήμος Εορδαίας σε συνεργασία με το Μουσικό Γυμνάσιο  – Λύκειο και την υποστήριξη  του Κέντρου Ανάπτυξης Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Καριέρας Success Is Simple θα πραγματοποιήσουν ημερίδα με θέμα: «Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα» στις 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 12.00 στην αίθουσα του Μουσικού Σχολείου.

Στην ημερίδα συμμετέχουν καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί που θα αναφερθούν στις σπουδές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ,  εκπαιδευτικοί θα ενημερώσουν για θέματα της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και εξειδικευμένοι σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού θα μιλήσουν για την επιλογή επαγγέλματος αλλά και την χάραξη σταδιοδρομίας.

Στόχος είναι για ακόμη μια χρονιά γονείς και μαθητές έγκυρα και αξιόπιστα  να ενημερωθούν αλλά και να προβληματιστούν γύρω από τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Σήμερα οι νέοι  μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον όπου επικρατεί η απαισιοδοξία και η κρίση εγκλωβίζει τα όνειρά τους, ως δημοτική αρχή, ως εκπαιδευτικοί, ως σύμβουλοι, ως γονείς οφείλουμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας την αισιοδοξία, την δύναμη και το κουράγιο ότι όλα μπορούν να αλλάξουν! Οι νέοι είναι αυτοί που φέρνουν πάντα την αλλαγή και την ελπίδα οφείλουμε να τους πείσουμε ότι θα βρισκόμαστε πάντα εκεί αρωγοί στην προσπάθεια τους σαν δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Η παρουσία των μαθητών αλλά και των γονέων τους κρίνεται απαραίτητη. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν από καταξιωμένους στο χώρο επαγγελματίες σχετικά:

με τις ακαδημαϊκές σπουδές
τους δρόμους μετά το λύκειο
τον σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό και την χάραξη της σταδιοδρομίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.