Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν φορολογικά σεμινάρια σε Καστοριά και Φλώρινα



srfghhrsyhsyhsyhrst

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 τα σεμινάρια με θέμα «Φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων» που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Ε.ΔΗ.ΚΑ και στη Φλώρινα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων – Νέο Πάρκο με εισηγητές τους κ. κ. Γιαννόπουλο Χρήστο – Οικονομολόγο – Επίτημο Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Οικονομικών και Δασκαλάκη Παντελεήμων – Οικονομολόγο – Τέως Διευθυντή Φορολογίας εισοδήματος και Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών.

Τους εισηγητές προλόγισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρακάσης Εμμανουήλ και αναφέρθηκε στη σημασία των σεμιναρίων για την σωστή σύνταξη των φορολογικών δηλώσεων κατά τη διαδικασία της υποβολής και την αναγκαιότητα τήρησης εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών των χρονοδιαγραμμάτων, όσον αφορά την τρίμηνη προθεσμία από την ημερομηνία ανοίγματος του TAXIS.

Στην εισήγησή τους παρουσίασαν τις νέες διατάξεις που προβλέπουν : 1. Απενεργοποίηση των τεκμηρίων για εισοδήματα έως 6.000 ευρώ που θα φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών που προβλέπει έμμεσο αφορολόγητο όριο 9.550 ευρώ, εφόσον το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 9.500 ευρώ, 2. Τη δυνατότητα να υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση τα ζευγάρια που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, έχοντας και τα προνόμια των έγγαμων, 3. Τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία, τα οποία αποκτούν εισόδημα από τη διανομή κερδών στις 31 Δεκεμβρίου εκάστοτε έτους μπορούν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση μετά την ημερομηνία δήλωσης των νομικών προσώπων στα οποία συμμετέχουν, οπότε καθίσταται η διανομή οριστική.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα πρόστιμα στα πλαίσια του νόμου 4174/2013 και των τροποποιήσεων με τον νόμο 4337/2015.

Σε κάθε ενότητα υποβαλλόταν από τους παρευρισκόμενους ερωτήματα και δινόταν διευκρινήσεις και απαντήσεις σε πολλά ζητήματα.

Στα σεμινάρια παραβρέθηκαν  ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας – Πολιτισμού – Τουρισμού και Αθλητισμού ο κ. Ζυμπίδης Θεοφύλακτος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καστοριάς κ. Καραταγλίδης Χαράλαμπος και οι πρόεδροι των συλλόγων λογιστών Καστοριάς κ. Τζουμάκης Βασίλειος και Φλώρινας κ. Λιθοξοϊδης Κωνσταντίνος.

Για το Π.Τ.

Ο Πρόεδρος                                

Καρακάσης Εμμανουήλ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.