Κορυφώνεται η Κοζανίτικη Αποκριά 2016 το Σαββατοκύριακο! Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις



programmaapokrias23542323

Η Κοζανίτικη Αποκριά στην κορύφωσή της

Το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας, η Κοζανίτικη Αποκριά, φτάνει στην κορύφωσή της το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Μετά από μια πολύ πετυχημένη δεκαήμερη πορεία, το βράδυ της Κυριακής 13 Μαρτίου θα πέσει η αυλαία της με το άναμμα 13 φανών ταυτόχρονα σε όλη την πόλη. Το ποικίλο πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει:

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016
6.00 μ.μ Κεντρική Πλατεία στα *Εκθεσιακά σπιτάκια του Επιμελητηρίου Νομού Κοζάνης: Η σεφ Ντίνα Νικολάου μαγειρεύει ζωντανά με αγνά προϊόντα της τοπικής  μας παράδοσης.
*Σε περίπτωση κακοκαιρίας η ανωτέρω δράση θα μεταφερθεί στο κτίριο του ΕΛΚΕΠΑ, απέναντι από την Ι. Μητρόπολη Κοζάνης.
6.30 μ.μ. Κεντρική Πλατεία: Τμήματα Χορευτικού Ομίλου Δυτικής Θεσσαλονίκης «Το Σεργιάνι»
7.00μ.μ – 8.00μ.μ. Κεντρική Πλατεία: ΒΡΑΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Χορευτικά Τμήματα Μακεδνών, Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών, Χορευτικού Ομίλου Κοζάνης, Φίλων της Παράδοσης
8.00 – 8.30 μ.μ. Κεντρική Πλατεία. Οχληροί Κοζάνης: «Τα Πστρόφια», θεατρικό δρώμενο στο Κοζανίτικο ιδίωμα σε κείμενο της Ματίνας Τσικριτζή Μόμτσιου
8.30 μ.μ. Κεντρική Πλατεία: Φανός Λάκκος τ΄Μάγγαν
9.00 μ.μ. Φανός Λάκκος τ΄ Μάγγαν: Άναμμα & γλέντι του Φανού
9.00 μ.μ  Κεντρική Πλατεία: Μουσικές από τους παραγωγούς του ραδιοφώνου των φοιτητών του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας «JUST RADIO»
10.00 μ.μ Κεντρική Πλατεία: Πάρτι Νεολαίας του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Κοζάνης με γνωστούς DJs και μεγάλες εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει το ΤΟ.ΣΥ.Ν

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ Κυριακή 13 Μαρτίου 2016
11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. Κεντρική Πλατεία: Γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων στα σπιτάκια του ΕΒΕ
15.00 μ.μ. Παύλου Μελά έως τέρμα Πλατείας Αριστοτέλους: Παρέλαση Αρμάτων και ομάδων μεταμφιεσμένων
Αμέσως μετά την παρέλαση, άναμμα του κεντρικού Φανού της πλατείας από τον Δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη. Με το πέρας του Φανού ακολουθεί η καθιερωμένη δεξίωση επισήμων και πολιτών στο Δημαρχείο.
7.30 μ.μ. Κεντρική Πλατεία: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ «ΜΑΣΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΚΡΥΦΤΩ»
20.30 Άναμμα όλων των Φανών: Άι Δημήτρης, Άι Θανάσης, Αλώνια, Αριστοτέλης, Γιτιά, Κεραμαριό, Κρεβατάκια, Λάκκους τ’ Μάγγαν, Μπουντανάθκα, Π. Μελάς, Πηγαδ’ απ’ του Κεραμαριό, Πλατάνια, Σκ’ρκα

Για την εύρυθμη κυκλοφορία των επισκεπτών έχει προβλεφθεί η χρήση παρκινγκ στις εισόδους της πόλης και η δωρεάν μεταφορά αυτών με αστικά λεωφορεία. Συγκεκριμένα:

1.  Χώρος στάθμευσης στο Νιάημερο και διαδρομή Αστικού μέσω των οδών Δημοκρατίας, Παύλου Χαρίση, Α. Παπανδρέου (Μαρινόπουλο) και επιστροφή στην αφετηρία μέσω Μητροπολίτου Φωτίου και Φον Κοζάνη.
2. Χώρος στάθμευσης στην είσοδο της πόλης από Θεσ/νίκη  (Μασούτης CASH & CARRY)και διαδρομή προς κόμβο Φιλίππου και Σμύρνης γωνία  και επιστροφή στην αφετηρία
κατά τις ώρες 10.00 έως 14.00 και από 17.00 έως  20.00.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.