Εγκατάλειψη μικρών κουταβιών στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης



yguopgpyuiogpΤο Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης έπειτα από παράπονα και διαμαρτυρίες πολλών κατοίκων του χωριού Αγίου Δημητρίου στον Ελλήσποντο Κοζάνης και έπειτα από επικοινωνία μαζί μας και ύστερα από μεγάλη επιμονή τους, μας ζήτησαν να κοινοποιήσουμε το παρακάτω γεγονός, έτσι ώστε να αποτραπούν παρόμοιες καταστάσεις.

Έτσι λοιπόν ενημερώνουμε πως : εδώ και δύο εβδομάδες περίπου έχουν εγκαταλειφτεί από αγνώστους δεκατρία μικρά κουταβάκια στο ίδιο ακριβώς (εσκεμμένα ;;;) μέρος κοντά στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου !!!
Μάλιστα όπως μας είπαν, αυτοί που προχώρησαν σε αυτήν την πράξη για να ολοκληρώσουν το έργο τους το έκαναν σε δύο φάσεις, όπου την πρώτη ημέρα εγκαταλείφθηκαν δέκα κουταβάκια και την αμέσως επόμενη άλλα τρία.

Οι κάτοικοι που τα ανακάλυψαν και τις δύο φορές, τα έχουν προς το παρόν υπό την φροντίδα τους και όπως μας ανέφεραν έχουν ήδη ενημερώσει το Φιλοζωικό Σωματείο Κοζάνης ‘ΑγγίΖωο’’, και το επόμενο διάστημα θα ενημερώσουν και τον Δήμο Κοζάνης, με σκοπό να υπάρξει η σωστή μέριμνα για αυτά από τους Αρμόδιους Φορείς και σε περίπτωση που βρεθούν οι υπεύθυνοι – ανεύθυνοι που τα εγκατέλειψαν, να αναλάβουν τις ευθύνες και τις συνέπειες των πράξεων τους, καθώς η εγκατάλειψη, η κακοποίηση και η θανάτωση αδέσποτων ή δεσποζόμενων ζώων όπως σε αυτή την περίπτωση τα σκυλιά, αποτελούν αδικήματα και διώκονται από τον Νόμο και οι Παραβάτες Τιμωρούνται αυστηρά !

Η λύση είναι η στείρωση και όχι η εγκατάλειψη !!!

Η ουσία και το ζητούμενο όμως από αυτήν την κοινοποίηση δεν είναι (μόνο) η Τιμωρία, αλλά να κατανοήσουμε ότι ο υγιείς νους που διαθέτει ο κάθε άνθρωπος είναι αυτός που τον κάνει να ξεχωρίζει και τον κάνει ανώτερο από τα ζώα και στην συνέχεια έχει να κάνει με την συνείδηση του καθενός μας, διότι αυτή είναι που καθορίζει το πόσο άνθρωποι είμαστε και το πόσο ανθρωπιά διαθέτουμε μέσα μας, γιατί αν είσαι φιλάνθρωπος είσαι και φιλόζωος.

Παρόμοιες καταστάσεις σίγουρα υπάρχουν σε όλα τα χωριά του Ελλησπόντου και τα προβλήματα με τα σκυλιά να αυξάνονται.

Υ.Γ. : Όποιος ενδιαφέρεται να κάνει δικό του κάποιο από αυτά τα μικρά αβοήθητα κουταβάκια που εμφανίζονται στις φωτογραφίες, ή να βοηθήσει για την φροντίδα τους, καθώς είναι πάρα πολλά και προσθέτονται στα ήδη πολλά που προϋπήρχαν, παρακαλούμε να τηλεφωνήσει στο : 6972835916.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.