Διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς για τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Κοζάνης



hstrshsrtsyujtrjt

-Μ. Κουτσοσίμος: Πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο η κοινωνική πολιτική

Σε εξέλιξη είναι η δημόσια διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς του Δήμου Κοζάνης, για τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει ή πρόκειται να εφαρμόσει την επόμενη 3ετία. Την Τετάρτη το πρωί πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση στο Δημαρχείο Κοζάνης με τη συμμετοχή  του Αντιδημάρχου Γιώργου Βαλαή, του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης Μανώλη Κουτσοσίμου, του Γ.Γ. του Δήμου Βασίλη Μπουγιοτόπουλου, στελεχών της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων.

Στόχοι της δημόσιας διαβούλευσης είναι:
1.      ο σχεδιασμός μιας ενιαίας κοινωνικής πολιτικής των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών του Δήμου,
2.      η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα των πολιτικών αυτών,
3.      η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάχυση των υπηρεσιών, σε όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους,
4.      η ανταπόκριση στις διερευνημένες πραγματικές ανάγκες των κατοίκων,
5.      η ενεργοποίηση των ίδιων των ενδιαφερομένων,
6.      η εφαρμογή των κοινωνικών πολιτικών με συστηματικό τρόπο ώστε να αποφεύγονται οι επικαλύψεις.

Η δημόσια διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς αποτελεί ουσιαστικά το 2ο στάδιο διαβούλευσης, καθώς έχει ήδη ολοκληρωθεί η εσωτερική διαβούλευση με ομάδα εργασίας αποτελούμενη από στελέχη του Δήμου και έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους Δημοτικούς Συμβούλους. Μετά το στάδιο της διαβούλευσης με τους κοινωνικούς φορείς θα ακολουθήσει η διαβούλευση με τους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους και να τοποθετηθούν επί της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κοζάνης.

«Η κοινωνική πολιτική, η φτώχεια και οι συνάνθρωποι μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, είναι ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για το Δήμο και προσπαθούμε μέσω της διαδικασίας αυτής να πετύχουμε ένα καλύτερο βηματισμό για τα επόμενα χρόνια. Ήδη όμως «τρέχουν» προγράμματα από το Δήμο, την Κοινωνική Υπηρεσία και της Κοινωφελής Επιχείρηση, με σημαντική θεωρώ επιτυχία, όπως το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, η Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου Κοζάνης για τους δημότες, που έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν αλλά δεν έχουν τις πρώτες ύλες και το συσσίτιο απόρων δημοτών» ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μανώλης Κουτσοσίμος.

Ο κ. Κουτσοσίμος πρόσθεσε επίσης πως ένας από τους άμεσους στόχους είναι η βελτίωση της επικοινωνίας ανάμεσα στους φορείς ώστε να υπάρχει μια μόνιμη διαβούλευση για την κοινωνική πολιτική.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.