Ανακοίνωση του Θέμη Μουμουλίδη για τη Συνέντευξη Τύπου των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη



moumoulidis_omiliaΥπάρχουν γεγονότα που αφορούν στη συνέντευξη τύπου των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ , που απουσιάζουν ή σταδιακά εμφανίζονται εκ των υστέρων, από κάποια τοπικά Μ.Μ.Ε., ενώ στο σύνολο σχεδόν των καναλιών εθνικής εμβέλειας, κυριάρχησε η είδηση προπηλακισμού των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ . Κι όμως , οι κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, επιβάλλουν ένα στοιχειωδώς ολοκληρωμένο ρεπορτάζ, ώστε να μπορεί να ενημερώνεται υπεύθυνα η κοινή γνώμη. Υποβαθμίστηκε συνειδητά, το γεγονός πως την Κυριακή στην Κοζάνη, τέσσερις  βουλευτές συζητήσαμε στο χώρο της συνέντευξης, για περισσότερες από δύο ώρες, σε ήρεμο κλίμα ,σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού,   με τους εκπροσώπους των αγροτών, με των οποίων την αγωνία και τα δίκαια συντασσόμαστε. Ο διάλογος έγινε παρουσία μεγάλου αριθμού πολιτών της Κοζάνης, οι οποίοι στο τέλος χειροκρότησαν την αντιπροσωπεία των αγροτών, για την άψογη συμπεριφορά τους. Υποβαθμίστηκε λοιπόν μια είδηση που μπορεί να συμβάλλει στην εκτόνωση και επίλυση του αγροτικού ζητήματος, καθώς ήταν από τις σπάνιες φορές που υπήρξε συνάντηση και συνομιλία το τελευταίο διάστημα. Και σίγουρα αποτελούσε πρώτο θέμα!

Συνεχίζουμε να γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας κάποιων, που επιχειρούν να εμποδίσουν  με κάθε τρόπο την εξεύρεση λύσης στο αγροτικό ζήτημα, ώστε να επιτύχουν αυτό που διακαώς επιθυμούν. Την πτώση της κυβέρνησης και την επάνοδο ενός κράτους «ρυθμιστών -παραγόντων», που δυστυχώς υπάρχει και στην περιοχή μας. Μιας παρέας που ενώνει τα συμφέροντά της, πάνω από το δημόσιο όφελος, καθώς αισθάνεται το τέλος εποχής κάθε μορφής διαπλοκής.

Με σεβασμό σε κάθε δίκαιο αίτημα των αγροτών, εκφράζω την συμπαράστασή μου. Θέλω να ευχαριστήσω την αντιπροσωπεία των αγροτών για την ουσιαστική συμμετοχή , την κατάθεση προβλημάτων και προτάσεων στην συνάντησή μας. Εκφράζω την βεβαιότητα πως σύντομα θα βρεθεί από κοινού λύση στα προβλήματα των αγροτών, μέσα από τον διάλογο με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση , που όλα δείχνουν πως ξεκινάει τις αμέσως επόμενες μέρες.

Ένα σύντομο σχόλιο σχετικά με το επεισόδιο με τον κ. Πλιάτσο, διαχειριστή ενεμερωτικής ιστοσελίδας της περιοχής. Αν δεν πίστευε πως είναι δημοσιογράφος θα αγνούσα την συμπεριφορά του. Ωστόσο γίναμε μάρτυρες ενός σπάνιου «δημοσιογραφικού οίστρου» ! Αναμφίβολα καθένας  δικαιούται να ασκεί κριτική σε πολιτικές και πρόσωπα.

Οφείλει ταυτόχρονα να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας δημοκρατικής ενημέρωσης. Δυστυχώς επέλεξε να είναι άξιος εκπρόσωπος του ροζ λαικισμού, της φτηνής μίμησης, της αποσπασματικής – επιλεκτικής ενημέρωσης, και του cut montage. Αν θέλει , έστω και εκ των υστέρων, ας μας πει πως αντιλλαμβάνεται τη δημοσιογραφία; Ποιας ένωσης δημοσιογράφων είναι μέλος; Γιατί συμμετέχει στην κρεατομηχανή της κίτρινης δημοσιογραφίας;

Μου είναι αδιανόητο, να υποταχτώ στην «δύναμη» ενός φτηνού λαικισμού , να συνυπάρξω και να συμβάλλω με τη σιωπή μου στον εκφασισμό του δημόσιου λόγου, να δεχτώ πως αυτού του είδους η «ενημέρωση» αξίζει στην κοινωνία της Δ.Μακεδονίας. Είναι θλιβερό κατάντημα, ο κυνικός τρόπος άσκησης «δημοσιογραφίας» από μερίδα εκπροσώπων του τύπου να βρίσκει μιμητές και στην περιφέρεια.  Τώρα καταλαβαίνουν όλοι πως κατασκευάζεται η παραπληροφόρηση. Κλείνω εδώ και δεν σκοπεύω να επανέλθω. Ως ελάχιστη πράξη αντίστασης στον πλέον επικίνδυνο τρόπο λειτουργίας των Μ.Μ.Ε., δηλώνω πως διακόπτω κάθε μορφή επικοινωνίας με τον αυτόκλητο «δημοσιογράφο» και την ιστοσελίδα του, και κάθε «δημοσιογραφική» παρουσία του. Όταν η ευτέλεια γίνεται συνήθεια και καθημερινότητα, όταν  κάποιοι διαμορφώνουν ειδήσεις προσπαθώντας να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, όταν σε ύποπτους καιρούς  επιχειρείται η επιβίωση μέσω της παραπληροφόρησης, τότε η σιωπή είναι συνενοχή.

Για μένα είναι αυτονόητο πως η παρουσία μου στα κοινά οφείλει να συνοδεύεται από προτάσεις ,διάλογο,  όραμα για την περιοχή, αγώνες για αποκατάσταση αδικιών, διεκδικήσεις για ένα καλύτερο μέλλον , συνέπεια και σεβασμό στην ανθώπινη αξιοπρέπεια. Ξέρω πως η ιστορία δεν σταματάει εδώ. Δεν σκοπεύω να διαιωνίσω με «σιωπές» ,«σκοπιμότητες» και «τακτικές», το είδος του επαγγελματία «πολιτικού» – παράγοντα,  που για πάνω από σαράντα χρόνια οδήγησε την ελληνική κοινωνία στη σημερινή εφιαλτική πραγματικότητα, εξαρτημένο και υποταγμένο στην ιδιοτέλεια. Και είμαι έτοιμος να αναλάβω κάθε κόστος.
 
Θέμης Μουμουλίδης
Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.