Πραγματοποιήθηκε συνάντηση για την προετοιμασία της Κοζανίτικης Αποκριάς – Τι συζητήθηκε



apokria_party_2015

– Συνάντηση για την προετοιμασία της Κοζανίτικης Αποκριάς  
– Στήριξη στο έθιμο αλλά και διασφάλιση της λειτουργίας της πόλης

Στις 10 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του ΟΑΠΝ με εκπροσώπους  από το  Δήμο Κοζάνης  την κ. Φανή Φτάκα, πρόεδρο του  Οργανισμού, τον κ. Κώστα Δεσποτίδη, αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, τον αντιδήμαρχο κ. Γιαννη Ιωαννίδη, υπεύθυνο της Δημοτικής Αστυνομίας,  και από τους άλλους φορείς τον κ. Λευτέρη  Καραδίσογλου , εκπρόσωπο της Τροχαίας Κοζάνης, τον κ. Νίκο Κορεξενίδη υποδιοικητή του Α.Τ. Κοζάνης και τον κ. Φίλιππο Ζουρνατζή από το Αστυνομικό Τμήμα ενώ από το Υγειονομικό συμμετείχε η κ. Τάσα Τσαμπούρη. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία αρκετών  εκπροσώπων  των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής  της πόλης όπως και αντιπροσώπων του Σωματείου Καφεζαχαροπλαστείων.

Θέμα της συνάντησης,  στα πλαίσια της Κοζανίτικης Αποκριάς  2016 ,  ήταν η από κοινού ρύθμιση  θεμάτων σε σχέση με τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής όλο το δωδεκαήμερο των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων, αρχής γενομένης από  την Τσικνοπέμπτη .

Τα θέματα που συζητήθηκαν είχαν σχέση

•    με το ωράριο των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής όλο το δωδεκαήμερο των εκδηλώσεων,
•    με την  ενδεχόμενη ηχορύπανση και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη μείωση της , με την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών εκ μέρους των ανωτέρω καταστημάτων προς τους τουρίστες-επισκέπτες  των ημερών,
•    με την χρήση και την προστασία των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων κατά μήκος της πεζοδρομημένης οδού Ειρήνης και των κάθετων αξόνων της ,
•    με την ανάγκη διαφύλαξης και προστασίας τόσο της καινούριας πλατείας όσο και των περιβαλλόντων αυτής δρόμων (πχ  Ειρήνης),
•    με την ανάγκη λήψης μέτρων διασφάλισης της τάξης και  της  ποιότητας του Πάρτυ Νεολαίας και των Sourd Games.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπογραμμίστηκε η  διάθεση και η συμβολή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ανάγκη  στήριξης του εθίμου  και  διασφάλισης  της ομαλής διεξαγωγής των αποκριάτικων εκδηλώσεων στα πλαίσια των διατάξεων που προβλέπονται από το Νόμο και το εθιμικό δίκαιο ορισμένων ημερών.

Οι δημόσιοι φορείς τόνισαν την υποχρέωση των καταστημάτων  να συνεργαστούν και να συμβάλουν τα μέγιστα  στη διασφάλιση τόσο της ποιότητας του εθίμου όσο και της προστασίας  των περιοίκων. Υπογράμμισαν ακόμα ότι σε ακραίων περιπτώσεων υπέρβασης είναι υποχρεωμένοι να λειτουργήσουν σύμφωνα με τα νόμιμα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.