Συνάντηση του Δημάρχου Εορδαίας με τον Πρόεδρο ΠΟΣΓΚΑμεΑ



zhgfdzshdfg

Σε ιδιαίτερα θερμό  κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα η συνάντηση του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννη Λυμβαίου , που βρίσκεται στην Πτολεμαϊδα  με αφορμή τη διεξαγωγή του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ,  το Σάββατο 20-2-2016 στο Ξενοδοχείο «Παντελίδης» της Πόλης.

Αναφερόμενος στην συνάντηση ο Δήμαρχος Εορδαίας τόνισε: «Με πολύ χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα  το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία με το οποίο είχαμε μια πολύωρη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων .Θεωρώ ότι ήταν πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες τις οποίες  πήραμε σχετικά με τις δομές και υποδομές, που θέλουμε να δημιουργήσουμε στον Δήμο μας σε σχέση με την αναπηρία. Συζητήσαμε για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας καθώς  έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες του ,ενώ περιμένουμε να υποβάλλουμε την ανάλογη πρόταση στο ΕΣΠΑ. Επίσης μιλήσαμε για την δημιουργία ΚΔΑΠ στην Πόλη μας και για  άλλα ζητήματα που θα πρέπει να τρέξουν σχετικά με  τα ΑΜΕΑ».

Από την πλευρά του ιδιαίτερα εποικοδομητική χαρακτήρισε την συνάντησή του με τον Δήμαρχο ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ Ιωάννης Λυμβαίος τονίζοντας ότι: « Παραθέσαμε στο Δήμαρχο Εορδαίας  θέματα που έχουν να κάνουν με τα άτομα με βαριές αναπηρίες στην ευρύτερη περιοχή  και  θέματα που έχουν να κάνουν με τους γονείς, παρουσία και του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων ,Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας  Στέλιου Αντωναρίδη. Τα κύρια θέματα ήταν η δημιουργία δομών στα πλαίσια του Δήμου, για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία όπως και η δημιουργία ΚΔΑΠ αλλά και Ημερήσιας Φροντίδας ,προκειμένου τα ΑμεΑ να έχουν αξιοπρεπή δικαιωματική διαβίωση ισότιμη με όλους τους υπόλοιπους πολίτες .Άλλα θέματα που τέθηκαν ήταν η μετακίνηση των μαθητών του Ειδικού Σχολείου και άλλη μια σειρά ζητημάτων που άπτονται του νέου ΕΣΠΑ  και της διεκδίκησης δομών για τα άτομα με αναπηρία. Πραγματικά ο κ. Ζαμανίδης  έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε σε μια στενή συνεργασία και με τους γονεϊκούς φορείς και με την Ομοσπονδία, ώστε οι προτάσεις οι οποίες θα κατατεθούν να είναι ολοκληρωμένες και σωστές και άμεσα υλοποιήσιμες. Ζητήσαμε επιπλέον από τον κ. Δήμαρχο και έγινε αποδεχτό, την καταγραφή των ΑμεΑ της ευρύτερης περιοχής για να μπορεί ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός δομών και υπηρεσιών του Δήμου προς τα ΑμεΑ, να είναι όσο γίνεται πιο εύστοχος  πιο αποτελεσματικός  και πιο ουσιαστικός ».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.