Rock Radio Scream 106,3 στην Κοζανη: Ένας «ροκ εραστής» του ραδιοφώνου μιλά στο KOZANILIFE.GR



scream35424652

Στην Δυτική Μακεδονία εκπέμπει ένας σταθμός, διαφορετικός από τους άλλους. Ένας σταθμός που παίζει τραγούδια αναγνωρίσιμα από όλες τις ηλικίες, δίνοντας βροντερό παρών… φωνάζοντας (scream). Ο λόγος για τον Scream 106,3 με έδρα την Κοζάνη!

Εμείς τον ακούσαμε και αποφασίσαμε να γνωρίσουμε τον άνθρωπο που ‘’κρύβετε’’ πίσω από την επιλογή να ακούγεται στην Κοζάνη, και όχι μόνο, μια ροκ νότα, τον ιδιοκτήτη του σταθμού Φώτη Πρασσά.

 

 

– Καλησπέρα Φώτη. Ευχαριστώ που δέχτηκες να μας παραχωρήσεις αυτή την συνέντευξη. Όντας ραδιοφωνικός παραγωγός, γνωρίζω καλά πως το να κάνεις αυτή την δουλειά, πόσο μάλλον να έχεις έναν ραδιοφωνικό σταθμό, είναι ένα ‘’μικρόβιο’’, σωστά; Από πού το απέκτησες; Ήταν κάτι που σε έστρεψε σε αυτό το εγχείρημα;

Είμαστε ‘’εραστές’’ του ραδιοφώνου. Ο λόγος που το ξεκίνησα είναι ίσως… γελοίος. Ήμουν στη Β΄ γυμνασίου στην Θεσσαλονίκη, όταν ένας συμμαθητής μου, μου είπε πως για να γνωρίσουμε κοπέλες (γέλια), μπορούμε να κάνουμε αυτό το πράγμα και να παίρνουν τηλέφωνο και να κλείνουν ραντεβού! Και εγώ δέχτηκα! Είχα έναν «πειρατικό» σταθμό, αν και αυτή η λέξη είναι υποκειμενική βλέποντας κανείς τι γίνεται και με τις τηλεοπτικές άδειες. Αργότερα έγινε το ‘’ναρκωτικό’’ μου, που δεν μπορεί να κοπεί ποτέ. Και το λέω γιατί σου προσφέρει πιο πολλές λύπες από τις χαρές, λόγω χρημάτων, τεχνικών προβλημάτων, παρόλα αυτά όσοι έχουμε μείνει είμαστε ‘’εραστές’’. Μας πληγώνει να μιλάμε για αυτό. Από το 1983 που ασχολούμαι έχω ακούσει πολλά, παρόλα αυτά το συνεχίζω.

 

 

– Τι είδος μουσικής μπορεί κάποιος να ακούσει από τον σταθμό;

Ο σταθμός στηρίζει εξ’ ολοκλήρου ένα φάσμα ροκ μουσικής, και λέω φάσμα γιατί μπορεί να πιάσει από ποπ ροκ μέχρι μέταλ! Καλύπτει σχεδόν όλα τα είδη της ροκ. Το πρόγραμμα είναι μοιρασμένο σε ποσοστό 70% με ξένα τραγούδια και 30% με ελληνικά. Όμως λόγω του ότι μου στέλνουν πάρα πολλά συγκροτήματα, ξένα και ελληνικά, ντέμο με τις δουλείες τους ή cd τους, προσπαθώ να ‘’κλεψω’’ λίγο χρόνο για να μπουν στις λίστες του σταθμού. Δυστυχώς, θα πρέπει να περιμένουν λίγο. Σε γενικές γραμμές είναι ροκ ακόμα και στο φέρσιμο του. Ακόμα και στον πελάτη, με τον οποίον είμαστε αρκετά ανοιχτοί και φιλικοί. Είμαστε ένα ανοιχτό… ’’βιβλίο’’! Ευελπιστούμε να ακουστούμε σε όλη την Δυτική Μακεδονία, και όχι μόνο, στα fm με τον καινούργιο νόμο.

 

 

– Γιατί επέλεξες την ροκ μουσική;

Την διάλεξα, πρώτον, γιατί μου αρέσει, δεύτερον, γιατί δεν υπήρχε και ήθελα να δώσω ένα τόνο στην πόλη. Ότι υπάρχει και αυτό το είδος, όπως πρέπει να υπάρχει ένας σταθμός τζαζ ή ένας που να παίζει διαφορετικά πράγματα από ότι ακούμε κάθε μέρα. Αν έχουμε 30 ραδιόφωνα, τα οποία παίζουν την ίδια μουσική, καλύτερα να μείνουν 2 ή 1! Ένα σταθμό έχει, αυτός είναι, να τον… χαιρόμαστε για όσα χρόνια υπάρχει! Δεν ήθελα πάντως με αυτή την επιχειρηματική κίνηση να πλήξω τους υπόλοιπους σταθμούς παίρνοντας τα λεφτά τους. Δηλαδή παίζοντας μουσική την ίδια με άλλους και παίρνοντας από τους άλλους διαφημίσεις. Δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία ποτέ!

 

 

– Έχες επιλέξει το διασημότερο είδος της μουσικής σε όλη την υφήλιο. Τι μηνύματα εισπράττεται από τον κόσμο για αυτή την επιλογή σας και γενικότερα για τον σταθμό;

Δεν σου κρύβω πως αγοράζοντας τον σταθμό το Μάιο του 2014, είχα πολλούς ενδοιασμούς για το στυλ που θα ακολουθήσω. Το ροκ ΟΧΙ, δεν είναι ένα trendy είδος. Είναι από την δεκαετία του 60’ και αυτό λέει κάτι. Αν και για μένα όλα τα είδη μουσικής έχουν καλά στοιχεία. Μπορώ να ακούσω οτιδήποτε, συγκεκριμένη ώρα όμως. Δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες. Έχουμε ακροατές από Νέα Υόρκη, Ουκρανία, Ρωσία, γενικά μας ακούν από όλο τον κόσμο, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Ακόμα και να σταματήσει να υφίσταται ο σταθμός λόγω οικονομικών δυσκολιών ή αν μας πει το κράτος ότι δεν έχουμε άδεια, που έχουμε τώρα, τότε θα παραμείνουμε στο διαδίκτυο. Έτσι και αλλιώς όλα πλέον είναι στο διαδίκτυο.

 

 

– Διανύουμε μια περίοδο οικονομικής κρίσης. Οι διαφημίσεις είναι ο μοναδικός χρηματικός πόρος, την ώρα μάλιστα που τα έξοδα είναι αρκετά για ένα σταθμό. Παρόλα αυτά, ακούγοντας τον σταθμό σου, μπορεί κάποιος εύκολα να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει πολλές διαφημίσεις! Πως κατέληξες σε αυτή την απόφαση;

Είναι πολύπλοκη η κατάσταση. Είμαι Θεσσαλονικιός. Γεννήθηκα και έζησα για 38 χρόνια εκεί πέρα. Τώρα ζω 10 χρόνια στην Καστοριά. Έκανα ένα άνοιγμα τα τελευταία 2 χρόνια στην Κοζάνη, οπότε, όπως καταλαβαίνει κανείς, είναι δύσκολο το εγχείρημα αυτό. Το όφειλα στον εαυτό μου αυτό. Σαν ένα γραμμάτιο ανεξόφλητο. Αν αυτό το πρότζεκτ πάει, έχει καλώς. Αν όχι, πάλι έχει καλώς!

 

 

– Δεν υπάρχει ραδιοφωνικός παραγωγός αυτή την στιγμή. Είναι ειλημμένη η απόφασή σου ή αφήνεις ένα ενδεχόμενο ανοικτό να ακούσουμε μια εκπομπή από την συχνότητα;

Δυστυχώς τα οικονομικά μας δεν μας το επιτρέπουν. Θέλω να είμαι νόμιμος. Ο άνθρωπος που θα δουλέψει για μένα να έχει το ΙΚΑ του, τον μισθό του. Από την στιγμή που δεν μπορώ να το κάνω, δεν θα εκμεταλλευτώ κάποιον. Ίσως στο μέλλον…

 

 

– Από προκύπτει το scream;

Σημαίνει κραυγή. Από την κραυγή ότι είμαι εδώ! Έψαξα για το αν υπάρχει κάποιος σταθμός με το ίδιο όνομα και υπάρχει μόνο ένας, στην Μεγάλη Βρετανία αν θυμάμαι καλά που παίζει χορευτική μουσική αν και αυτός ονομάζεται screamradio .

 

 

– Που μπορεί κάποιος να ακούσει τον σταθμό;

Ο σταθμός λέγεται Scream και εκπέμπει στους 106,3. Ιντερνετικά στο www.scream1063.com και σε όλα τα radio portal ελληνικά και ξένα (e-radio,live24, greek radio κτλ.).

 

 

– Υπάρχουν μελλοντικά σχέδια στο μυαλό σου που αφορούν το σταθμό;

Ο σταθμός με τον καινούργιο νόμο με τις δεύτερες εκπομπές να ακούγεται σε όλη την Δυτική Μακεδονία, παρότι ακούγεται, άλλα θέλουμε να ακούγετε καλύτερα! Φυσικά να εξελιχθούμε  και τεχνολογικά με κάποιο server κ.α. που κάποιος που δεν είναι μέσα σε αυτά δεν μπορεί να καταλάβει την διαφορά τόσο έντονα ή και καθόλου!

 

Καλή συνέχεια στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία. Εύχομαι πάντα επιτυχίες. Let’s rock!

 

Καραδημούλας Σάκης για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Rock Radio Scream 106,3 στην Κοζανη: Ένας «ροκ εραστής» του ραδιοφώνου μιλά στο KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.