Βίντεο: Δεύτερη μέρα παραμονής των 370 προσφύγων στην Κοζάνη με την ταλαιπωρία να συνεχίζεται – Δείτε το ρεπορτάζ του KOZANILIFE.GR



etyje6i6kkr7

Από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου παραμένουν στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης οι 370 και πλέον πρόσφυγες που έχουν καταφτάσει, με καταγωγή από την Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Λόγω των αγροτικών μπλόκων που συνάντησαν από την Αθήνα με κατεύθυνση την Ειδομένη, ακολούθησαν το δρόμο μέσω Κοζάνης.

Η τεταμένη κατάσταση στην πλευρά των Σκοπίων ανάγκασε την Αστυνομία να τους οδηγήσει στην Κοζάνη για διανυκτέρευση όπου και παραμένουν μέχρι και σήμερα.

Να υπενθυμίσουμε πως ενώ νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης ξεκίνησαν τα 4 από τα 7 λεωφορεία το ταξίδι τους για τα σύνορα, ειδοποιήθηκαν πως θα πρέπει να επιστρέψουν και πάλι πίσω στην Κοζάνη, μιας και η ένταση στην πλευρά των Σκοπίων συνεχίζεται. Στον κόμβο της Πτολεμαΐδας όπου ακινητοποιήθηκαν, δεν έλειψε η αναστάτωση (κλικ εδώ).

iygiyfiygigolΤο πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Κοζάνης παρουσία όλων των θεσμικών φορέων της περιοχής (Περιφέρεια, Δήμος, Μητρόπολη, Αστυνομία) καθώς επίσης και του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης κ. Μίμη Δημητριάδη αλλά και αρκετών εθελοντικών ομάδων. Το θέμα που συζητήθηκε δεν ήταν άλλο από τη διαχείρηση των προσφυγικών ροών που διέρχονται από το νομό Κοζάνης προκειμένου να μεταβούν στην Ειδομένη. Επίσης, συζητήθηκε ο τρόπος διασφάλισης διαμονής, σίτισης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αλλά και ασφάλειας των προσφύγων.

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Δήμου Κοζάνης για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης ήταν άμεση, με τρόφιμα και άλλα είδη να καταφτάνουν συνεχώς στο κλειστό γήπεδο της Λευκόβρυσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, κλικ εδώ.

Δείτε τα πλάνα του KOZANILIFE.GR από τη δεύτερη ημέρας διαμονής των προσφύγων στην Κοζάνη:

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.