Μια ξεχωριστή πρόταση την Κυριακή από το Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς



palaiontologiko_mouseio_ptolΜια ξεχωριστή πρόταση έχει γι αυτή την Κυριακή το Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας για  παιδιά, γονείς και  εκπαιδευτικούς. Τις Κυριακές του Φεβρουαρίου το Μουσείο της πόλης μας φιλοξενεί τη Μουσειοσυσκευή «Αρχαία Ελληνική Κεραμική» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Τα πήλινα αγγεία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης   θα δώσουν πληροφορίες για την κεραμική όλων των περιόδων της αρχαίας ελληνικής τέχνης, από τα γεωμετρικά ως τα ελληνιστικά χρόνια( 10ος-1ος αώνας π.Χ.) Η υπεύθυνη του Μουσείου Γκέκα Βρβάρα με την  εκπαιδευτικό Μάγκου Νατάσα στήνουν το δικό τους εργαστήρι κεραμικής δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τη μεγάλη ποικιλία αγγείων με την ξεχωριστή ονομασία, να κατασκευάσουν, να διακοσμήσουν  και να… ψήσουν τα δικά τους έργα τέχνης. Επιτραπέζια παιχνίδια, κρυπτόλεξα και σωματικά σχήματα θα συμπληρώσουν τη γνώση για το πώς ζούσαν, ντύνονταν, διασκέδαζαν, δούλευαν, λάτρευαν τους θεούς τους οι αρχαίοι Έλληνες!

Προγράμματα
10:00-11:00 π.μ. πρόγραμμα «Μουσειακή Αγωγή Μαμά και Παιδί» για παιδιά από 4  ετών έως Α΄ τάξη Δημοτικού
11:15-12:15 μ.μ. πρόγραμμα για μαθητές  Β΄, Γ΄,  Δ΄ τάξη Δημοτικού
12:15-14:00  μ.μ.  πρόγραμμα για μαθητές , Ε΄, ΣΤ΄  τάξη Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 24630 54444  από 09:00-14:00 μ.μ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.