Δείτε φωτογραφίες: Σημαντική η βοήθεια των μελών του Παραρτήματος Κοζάνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για τους πρόσφυγες



Τη Δευτέρα 22/02/2016, το Παράρτημα Νομού Κοζάνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενημερώθηκε από την Πολιτική Προστασία, ότι επτά λεωφορεία με 350 περίπου πρόσφυγες, λόγω του προβλήματος που δημιουργήθηκε στην Ειδομένη με το κλείσιμο των συνόρων, κατευθυνόταν στην Κοζάνη και θα φιλοξενούνταν προσωρινά στο κλειστό γυμναστήριο που βρίσκεται στη Λευκόβρυση Κοζάνης. Αμέσως οργανώθηκε κλιμάκιο είκοσι περίπου μελών του Παραρτήματος, που πήγαν στο σημείο φιλοξενίας των προσφύγων.
Η ανταπόκριση του κόσμου, του κρατικού μηχανισμού, της Εκκλησίας, των Προσκόπων  και πολλών εθελοντικών ομάδων ήταν μεγάλη. Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια κάθε είδους έφτανε για ώρες στο χώρο φιλοξενίας.

Τα μέλη του Παραρτήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, βοήθησαν στο ξεφόρτωμα, τη διανομή της βοήθειας και  συσσιτίου στους πρόσφυγες, καθώς επίσης και στην παροχή Πρώτων Βοηθειών, είτε στο ιατρείο που είχε στηθεί, βοηθώντας τους εθελοντές ιατρούς και φαρμακοποιούς που είχαν σπεύσει, είτε στους υπόλοιπους χώρους του Γυμναστηρίου, όπου χρειαζόταν.

Μέλη του Παραρτήματος Νομού Κοζάνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα εναλλάσσονται σε βάρδιες όλο το εικοσιτετράωρο και για όσο καιρό, πρόσφυγες θα συνεχίσουν να καταφθάνουν στην Κοζάνη.

1sghtrf

2srfgth

3sfrtgyh

4srthgf

5awrtghrd

6fghsgf

7fgjhsfg

8fzghzgh

9rfghrfff
Για το Παράρτημα Ν. Κοζάνης
Ο υπεύθυνος Τύπου και ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε.
Σάκης Παπαϊωάννου

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Δείτε φωτογραφίες: Σημαντική η βοήθεια των μελών του Παραρτήματος Κοζάνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για τους πρόσφυγες

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.