Π. Κουκουλόπουλος για τη φιλοξενία προσφύγων: «Αυτή είναι η Κοζάνη επιβάλει η Ιστορία της και ο πολιτισμός της»



koukoulopoulos_pasok_fonto1Ανοιχτή επιστολή στην εφημερίδα Αυγή

Κύριε Διευθυντά,

Στο σημερινό σας φύλλο είστε φιλόφρονες με την πατρίδα μου τόσο όσο και η Κοζάνη υπήρξε φιλόξενη με τους 400 πρόσφυγες που μεσάνυχτα Δευτέρας βρέθηκαν εδώ.

Πράγματι αυτή είναι η Κοζάνη και αυτή ήταν πάντα γιατί αυτό επέβαλε και επιβάλει η Ιστορία της και ο πολιτισμός της.

Όπως σε όλους τους κανόνες βέβαια υπήρξε και μια εξαίρεση πριν ακριβώς 4 χρόνια.

Τότε προτάθηκε να λειτουργήσει ένα κέντρο προσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην περιοχή της Κοζάνης και υπήρξαν ακριβώς τα αντίθετα.

Έχει τη σημασία του να τονίσω ότι αυτά τα κέντρα προβλεπόταν στο συμφωνημένο και χρηματοδοτημένο από την ΕΕ action plan που η εφαρμογή του είναι σήμερα δραματικά επείγουσα.

Ως Υφυπουργός Εσωτερικών τότε στηλιτεύθηκα ότι υποβαθμίζω την περιοχή, ότι θα ταΐζουμε τους ξένους όταν δεν έχουμε να φάμε εμείς και άλλα τέτοια λίγο πολύ γνωστά.

Λάδι στη φωτιά που άναψε έριχνε κάθε μέρα φυσικά και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούσε έντονα χαρακτηρίζοντας το κέντρο φιλοξενίας  «αποθήκη ψυχών».

Για τους ΑΝΕΛ τοπικά δεν τίθεται ζήτημα, υποστήριζαν τότε για τους  μετανάστες κάτι που θύμιζε «τελική λύση» άσχετα αν οι εκφραστές αυτών των ιδεών μετακόμισαν μετέπειτα, για λίγο, στο ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτή ακριβώς τη θεωρία της «αποθήκης ψυχών» έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ χάνοντας πολύτιμο χρόνο στο μεταναστευτικό για να είναι σήμερα η πατρίδα μας πεδίο βολής που ασκούνται βρίζοντας… οι ακραίοι της Ευρώπης.

Αυτή ακριβώς η στάση του ΣΥΡΙΖΑ τότε επέτρεψε τη Χ.Α να δυναμώσει αφού ήταν νομιμοποιημένη ως αντιμνημονιακή δύναμη να ξεδιπλώνει τη ρατσιστική της ατζέντα χωρίς αντιπαράθεση και ξεσκέπασμα από τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου.

Αυτούς τους δαίμονες ξύπνησε στις τοπικές κοινωνίες το αντιμνημονιακό μέτωπο με επικεφαλής το σημερινό πρωθυπουργό γι’ αυτό η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει πραγματικά «αποθήκη ψυχών» πριν την ώρα της, πολύ πριν δηλαδή εξαντλήσει τη δυνατότητα φιλοξενίας προσφύγων στους αριθμούς που έχουν συμφωνηθεί με την Ε.Ε.

Αυτό που έκανε και κάνει η Κοζάνη πρέπει να γίνει παντού και όλοι οφείλουμε να συμβάλουμε με τη στάση μας.

Όσο για την Κοζάνη μην ανησυχείτε, θα εξακολουθήσει να είναι φιλόξενη γιατί πολύ απλά αυτοί που έριχναν το 2012 λάδι στη φωτιά τώρα είναι παρκαρισμένοι στους θεσμούς και όσο είναι στη Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ θα επιδεικνύουν «άψογο στάση».

Υπάρχει όμως και η χώρα ολόκληρη και πρέπει να υπάρξει άμεσα δράση και κοινή στάση πριν το προσφυγικό εξελιχθεί σε τραγωδία.

Με εκτίμηση,

Πάρις Κουκουλόπουλος
Μέλος Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.