Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης: «Μας κλειδώνουν έξω από την αυλή μετά τις 8.15!» – Τι λέει η Β/θμια Εκπαίδευση Κοζάνης



12646821_1029802033730052_8312091413339311837_o

Διαβάζουμε στο kozanimedia.gr:

Την αντίδραση μαθητών και μαθητριών του 1ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου Κοζάνης έχει προκαλέσει η απόφαση της διεύθυνσης να κλειδώσει και τις δυο εισόδους του αύλειου χώρου, από τις 8.15 μέχρι τις 8.30 το πρωί, ως μέτρο αντιμετώπισης του φαινομένου αργοπορίας άφιξης τους στο σχολείο.

«Οι είσοδοι του σχολείου θα παραμένουν κλειστές από 8.15 π.μ. εώς 8.30 π.μ. Οι μαθητές που αργοπορούν δεν θα γίνονται δεκτοί την 1η ώρα και θα ενημερώνονται οι γονείς τους», γράφει η σχετική ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στο Kozanimedia μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης (τα στοιχεία τους στη διάθεση του site) «Η πάνω πόρτα είναι ανοιχτή μετά, αλλά η κάτω παραμένει κλειστή. Η απόφαση μας αναγκάζει να σκαρφαλώνουμε στα κάγκελα αν έχουμε αργήσει έστω και πέντε-δέκα λεπτά. Εντάξει, αφού μας βάζουν απουσία κανονικά, γιατί να παίρνουν τα στοιχεία μας και να κλειδώνουν τις πόρτες; Ποιός ο λόγος;»

Άλλη μαθήτρια του σχολείου υποστηρίζει πως «η κάτω πόρτα της αυλής μόλις πάει και τέταρτο κλείνει και δεν ξαναανοίγει όλη μέρα…για να μην μπουν σκυλιά και τετοια…η πανω πορτα ειναι η κεντρικη που μπαινουν.και οι καθηγητες…αυτη την πορτα την κλειδωνουν μολις παει και τεταρτο…..μαζευονται παιδια κανα πενταλεπτο και μετα ανοιγουν την πορτα τους βαζουν εναν εναν παιρνουν.στοιχεια τηλ γονεα και σ αφηνουν να μπεις …..σε ποιο σχολειο γινεται αυτο??? Επισης ειμαστε λυκειο με πολλα παιδια να ειναι πλεον και ενηλικα….απο τη στιγμη που υπαρχει η ποινη της απουσιας ειναι το λιγοτερο αστειο αυτο που κανουν»

Το Kozanimedia ενημέρωσε τους καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης για τις εν λόγω καταγγελίες, ενώ επικοινώνησε και με τη νέα διεθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Βασιλική Βόντσα. Η τελευταία είχε επικοινωνία με τη διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Θ. Μουστάκα και στη συνέχεια, μιλώντας στο Kozanimedia, ξεκαθάρισε πως η όλη απόφαση της διεύθυνσης του σχολείου είναι σύννομη και έχει ως σκοπό να εμποδίσει την πρόσβαση και σε εξωσχολικά στοιχεία, λόγω γεγονότων που έχουν συμβεί στο παρελθόν σε άλλα λύκεια και γυμνάσια της περιοχής. Επίσης, όπως επισήμανε η κ. Βόντσα, όλοι οι μαθητές θα πρέπει να προσέρχονται κανονικά στις 8.15 στο σχολείο τους, καθώς δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος αργοπορίας.

2 σχόλια στο άρθρο “Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης: «Μας κλειδώνουν έξω από την αυλή μετά τις 8.15!» – Τι λέει η Β/θμια Εκπαίδευση Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.