Καταγγελία της Ενωτικής Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας κατά του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Νομού Κοζάνης



kozani_zografiaΣε μια περίοδο που η επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ενάντια στα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων και των εργαζόμενων στην Τοπική Διοίκηση εντείνεται  με το σχέδιο του ασφαλιστικού –  εκτρώματος , με τη νέα φοροληστεία που ετοιμάζουν κ.α χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των εργαζομένων. Την στιγμή που χρειάζεται  μαζικοποίηση των σωματείων η πλειοψηφία του Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Νομού Κοζάνης επικαλούμενη ένα καταστατικό που φτιάχτηκε στην περίοδο της δικτατορίας (1972) προσπαθεί να αποκλείσει το ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Δημοτικής Αγωνιστικής συνεργασίας από τις αρχαιρεσίες που θα πραγματοποιηθούν στις 26 Φλεβάρη για την εκλογή νέου Δ.Σ και αντιπροσώπων στο Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ.

Με την πράξη αυτή η πλειοψηφία του Δ.Σ του Συλλόγου έρχεται να επιβεβαιώσει την άποψη, ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει  είναι οι καρέκλες τους και ο αποκλεισμός των ταξικών δυνάμεων από το νέο Δ.Σ που θα προκύψει.

Είναι οι ίδιοι που δεν προχώρησαν σε Δ.Σ και Γενική Συνέλευση  για την προετοιμασία της απεργίας της 4ης Φλεβάρη ενάντια στον αντιασφαλιστικό όλεθρο. Είναι οι ίδιοι και οι παρατάξεις τους που αρνούνται να εντάξουν στα σωματεία το προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας (συμβασιούχοι, πεντάμηνα κ.α) αποκλείοντας από την συνδικαλιστική έκφραση εκατοντάδες εργαζομένους που δέχονται την μεγαλύτερη εκμετάλλευση με μισθούς πείνας, δουλειά λάστιχο, χωρίς κατοχυρωμένα δικαιώματα.

Αυτοί που βάζουν εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική τώρα θέλουν να αποκλείσουν το ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων που ακόμα και με αυτό το αναχρονιστικό καταστατικό είναι τακτοποιημένοι αφού εδώ και 8 μήνες (από 6 που προβλέπεται στο καταστατικό) καταβάλουν κανονικά τις συνδρομές τους στο σωματείο.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να μην δεχτούν τον αντιδημοκρατικό σχεδιασμό που προσπαθεί να επιβάλει η πλειοψηφία του Δ.Σ του Συλλόγου αποκλείοντας τους υποψηφίους προσπαθώντας να αλλοιώσουν την έκφραση των εργαζόμενων. Ευθύνη θα έχει και η πλειοψηφία της ΠΟΕ –ΟΤΑ και του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ αν ανεχθεί αυτόν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.