«Γιορτή των Γραμμάτων» στην Πτολεμαΐδα από το σωματείο και το πανελλήνιο ιερό προσκύνημα «Παναγία Σουμελά»



sfrthsrthsrsrrtas

Αθρόα ήταν η συμμετοχή του κόσμου και των φορέων στην εκδήλωση που διοργάνωσαν την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στην Πτολεμαΐδα το Σωματείο και το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Σουρμενιτών , για τη βράβευση μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της Πτολεμαΐδας ,υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και του Δήμου Εορδαίας.

Την  έναρξη της εκδήλωσης , που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ξενοδοχείου «Παντελίδης», έκανε ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Εορδαίας με το Απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών .

Αναφερόμενος στη γιορτή των Γραμμάτων και της Παιδείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Θεόκλητος, εξήρε το έργο των Τριών Ιεραρχών  ευχόμενος ο βίος και οι διδαχές τους να φωτίσουν τους κυβερνώντες να καταλάβουν ότι χωρίς πίστη και θρησκεία δεν υπάρχει ζωή.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» εξέφρασε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης προς τον Πρόεδρο του Σωματείου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» Γεώργιο Τανιμανίδη  , για την έλευση του Τιμίου Σταυρού στην Πτολεμαίδα καθώς και για την βράβευση των μαθητών Δημοτικών Σχολείων της Πόλης.

sartgfhhzgfhgfshgfs

Από την πλευρά του και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σουρμενιτών Νικόλαος Κούσης ευχαρίστησε το Σωματείο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»,την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης –Πρεσπών και Εορδαίας , το Δήμο Εορδαίας τον Πολιτιστικό Ποντιακό Σύλλογο Κομνηνών   και όλους όσους  συμμετείχαν στην εκδήλωση.

«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και τιμή που μας αγκάλιασε ο κόσμος τις Εορδαίας στέλνοντας ένα μήνυμα σε όλους τους Έλληνες, πως  ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και τα υφιστάμενα προβλήματα» επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» Γεώργιος Τανιμανίδης  ευχαριστώντας όσους συνεργάστηκαν και πλαισίωσαν την  εκδήλωση.

Αίσθηση προκάλεσε η εμπεριστατωμένη ομιλία για τους Τρεις Ιεράρχες του Εκπαιδευτικού Ευστάθιου Ταξίδη , ο οποίος είχε την επιμέλεια και παρουσίαση της άψογης διοργάνωσης.

Οι διοργανωτές τίμησαν τον ΔΑΣΚΑΛΟ στο πρόσωπο του Ευθυμίου Σαββουλίδη για την πολυετή  προσφορά του στην εκπαίδευση, ενώ μία ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση έδωσαν οι απαγγελίες ποιημάτων από δύο μαθήτριες.

Ακολούθησε η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Ποντιακό Σύλλογο Κομνηνών, με τα χορευτικά τμήματα και τους Μωμόγερους ,του οποίου η  Πρόεδρος  Μαρία Τσιλφίδου ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδοση των τιμητικών διακρίσεων –ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ σε 100   μαθητές δημοτικών Σχολείων της Πτολεμαΐδας , οι οποίοι αρίστευσαν στα μαθήματά τους .

hzgradthsrf

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.