Πτολεμαΐδα: Οι Σουρμενίτες τίμησαν τους προγόνους τους



hsgffghfgshjgds

Το ετήσιο μνημόσυνο υπερ των ψυχών  των προγόνων της που χάθηκαν στον ξεριζωμό απο τις αλησμόνητες πατρίδες, τέλεσε την Κυριακή 31-1-2016 στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδας  η Πανελλήνια Ένωση Σουρμενιτών , στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών.

Προηγήθηκε το Σταύρωμα των Κολύβων στο ενοριακό κέντρο του Ιερού Ναού το Σάββατο το απόγευμα  , όπου  παραβρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης ,Πρεσπών και Εορδαίας Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Μανάδης , ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης , ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» Γεώργιος Τανιμανίδης , ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Καρακασίδης , εκπρόσωποι Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Για την Πανελλήνια Ένωση Σουρμενιτών το Σταύρωμα των Κολύβων  αποτελεί μία ιεροτελεστία , σύμφωνα με τον Πρόεδρο Νικόλαο Κούση ,κατά την οποία με σεβασμό, ευλάβεια  και προσευχές τιμάτε η μνήμη των κεκοιμημένων  Σουρμενιτών .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.