Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο εκδηλώσεων του Startup Europe Week Kozani



7765jew6tjet6

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο εκδηλώσεων γιορτής και ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας (σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα), που με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Κοζάνης  υλοποιήθηκαν  στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Startup Europe Week), το οποίο διεξάγεται μέχρι και σήμερα σε περισσότερες από 40 χώρες και 200 πόλεις ανά την Ευρώπη.

Οι Στόχοι των εκδηλώσεων οι οποίοι ήταν η παρακίνηση και ενημέρωση των νέων, η ενθάρρυνση των φοιτητών και των νέων της περιοχής, η ενημέρωση για τις υφιστάμενες δομές υποστήριξης των Startups και τα υφιστάμενα χρηματοδοτικά εργαλεία, η καινοτομία και η εξωστρέφεια, όπως και η τοπική πρωτοβουλία από τους φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση, στέφθηκαν με επιτυχία σε όλη τη διάρκεια του τριήμερου των εκδηλώσεων, καθώς η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των νέων εν δυνάμει επιχειρηματιών ήταν έντονο καθ’ όλη τη διάρκεια του Startup Europe Week Kozani. Ο ανοιχτός διάλογος μεταξύ των άμεσα ενδιαφερόμενων, των εισηγητών, των τοπικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης τόνισε την ανάγκη για την άμεση συνεργασία όλων των παραπάνω, με σκοπό την εντρύφηση και δημιουργία επιχειρηματικού πνεύματος & κουλτούρας, τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων (Startups), τους επιχειρηματίες του αύριο και την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Το Επιμελητήριο Κοζάνης από κοινού με τους συντελεστές Startup Europe Week απευθύνουν Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές όσον αφορά τη συμμετοχή και την οργάνωση των εκδηλώσεων, τις επιχειρήσεις ως «βέλτιστες πρακτικές», οι οποίες παρουσίασαν τις πραγματικές ανάγκες και τις ευκαιρίες της αγοράς, τις διοικήσεις και τους εκπροσώπους των τοπικών παραγωγικών & αναπτυξιακών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης,  που στήριξαν και συμμετείχαν δυναμικά στην επιτυχή διεξαγωγή του Startup Europe Week Kozani και κυρίως σε όλους τους νέους εν δυνάμει επιχειρηματίες οι οποίοι απέδειξαν ότι το ενδιαφέρον για τη δημιουργία νέων νεοφυών επιχειρήσεων είναι έκδηλο στην περιοχή μας.

Το Startup Europe Week Kozani τοποθέτησε την περιοχή μας στον Ευρωπαϊκό χάρτη, στο επίκεντρο των εξελίξεων και των πρωτοβουλιών της Ε.Ε., συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διασύνδεση μεταξύ των παραγωγικών-αναπτυξιακών φορέων της περιοχής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των νέων εν δυνάμει επιχειρηματιών. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως αφετηρία στην διεξαγωγή συναφών εκδηλώσεων (π.χ. Opencoffee, TEDx) στα οποία μπορούν να ενημερώνονται άμεσα οι νέοι, ενώ παράλληλα μπορεί να λειτουργήσει θετικά για το «επιχειρείν», τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Την επόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα 12-13 Φεβρουαρίου διοργανώνεται στην περιοχή μας το αναπτυξιακό συνέδριο για την «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας». Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη του «Νέου Επιχειρηματικού Προτύπου και του Μοντέλου Ανάπτυξης», που θα επανεκκινήσει την τοπική οικονομία και θα αφυπνίσει όλες τις δημιουργικές φωνές και δυνάμεις που νοιάζονται και αγωνιούν για το μέλλον της περιοχής. Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την ενεργή  συμμετοχή τους και την αποστολή προτάσεων όσον αφορά την ανάπτυξη της περιοχής μας. Περισσότερες πληροφορίες στο http://restartkozani.gr/

Για όλους τους ενδιαφερόμενους επισημαίνεται ότι τα «Βίντεο» και οι εισηγήσεις του Startup Europe Week Kozani είναι αναρτημένα στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.facebook.com/kozanisew

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.