Σύσσωμη η Εορδαία υποδέχθηκε το Τίμιο Ξύλο – Την Κυριακή η αναχώρηση του Ιερού Κειμηλίου



tysruystrujhee

Σύσσωμη η Εορδαία με τον Ιερό Κλήρο , τους φορείς και τον λαό της υποδέχθηκε την Παρασκευή 29-1-2016  το Σταυρό των Κομνηνών με το Τίμιο Ξύλο στο κέντρο της Πτολεμαΐδας, από όπου ξεκίνησε η μεγαλειώδης Λιτάνευση έως τον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Παραλαμβάνοντας το Ιερό Κειμήλιο εμφανώς συγκινημένος  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης –Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος , ο οποίος  χοροστάτησε στη Δοξολογία ,τόνισε ότι είναι μία μεγάλη ημέρα για την Εορδαία , ενώ ευχαρίστησε το Σωματείο και το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», το Δήμο Εορδαίας και  την Πανελλήνια Ένωση Σουρμενιτών  για την έλευση του Τιμίου Ξύλου στην Πτολεμαΐδα  , μετά από 53 χρόνια.

Να σημειωθεί ότι το Ιερό Κειμήλιο, που συνόδευαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» Γεώργιος Τανιμανίδης, το υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης ευχόμενος η ευλογία του Τιμίου Ξύλου να δώσει δύναμη σε όλους, ευχαριστώντας τους εκπροσώπους της Εκκλησίας και του Ιδρύματος για την επίσκεψή τους.

Το Ιερό Κειμήλιο έχει τεθεί  σε προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης , από όπου θα αναχωρήσει το απόγευμα της Κυριακής 31-1-2016.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Σύσσωμη η Εορδαία υποδέχθηκε το Τίμιο Ξύλο – Την Κυριακή η αναχώρηση του Ιερού Κειμηλίου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.