Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του τριήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου στο Μουσείο Αιανής με θέμα «Όταν η τέχνη ψεύδεται»



liuhiujhikyftyiktfuk

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, οι εργασίες του τριήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Όταν η τέχνη ψεύδεται». Το Συνέδριο ήταν συνδιοργάνωση της  Ένωσης Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας «Νικόλαος Κασομούλης» και του Λαϊκού Πανεπιστημίου, με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης.

Οι συμμετέχοντες και το κοινό που παρακολούθησαν το Συνέδριο είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ενδιαφέρουσες και επιστημονικά τεκμηριωμένες αναλύσεις για τα «ψεύδη» όλων των μορφών της τέχνης: Η Λογοτεχνία, το θέατρο, η ψηφιακή και λαϊκή τέχνη, η ζωγραφική, η αγιογραφία, η γλυπτική, το ραδιόφωνο και ο κινηματογράφος, τα παιδικά παραμύθια, η πολιτική και η φωτογραφία ψεύδονται και καλώς πράττουν κατά τους εισηγητές. Άλλωστε, αυτός είναι ο ρόλος της τέχνης: Η ανάδειξη της αλήθειας μέσα από το ψεύδος, με τη συναίνεση και αποδοχή πάντα του «αναγνώστη». «Ψέματα» που βυθιζόμαστε μέσα τους για να λυτρωθούμε, «ψέματα» που στηρίζουν, καθοδηγούν, χειραγωγούν ή καταδυναστεύουν τη ζωή μας. «Ψέματα» που διαμορφώνουν συνειδήσεις, ιδεολογίες, πρότυπα συμπεριφοράς και εξωτερικής εμφάνισης. «Ψέματα» που μας εξαπατούν έντεχνα, για να αντέξουμε τις σκληρές αλήθειες της ζωής μας. Έργα τέχνης που ακροβατούν μεταξύ πραγματικού και ιδεατού κόσμου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συγχαίρει όλους τους ομιλητές του Συνεδρίου, ιδιαίτερα τους νέους επιστήμονες, που αποτελούσαν ένα σημαντικό ποσοστό της εκδήλωσης, μια αισιόδοξη νότα για το μέλλον του τόπου μας. Συγχαίρουμε επίσης την οργανωτική και επιστημονική επιτροπή του Λαϊκού Πανεπιστημίου, όχι μόνο για την άψογη διοργάνωση του επιστημονικού μέρους του Συνεδρίου, της οποίας είχε την αποκλειστική ευθύνη, αλλά και για την επιλογή του τόσο ιδιαίτερου και ενδιαφέροντος αυτού θέματος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.