Η Ποντιακή λύρα των Κοζανιτών «αναστάτωσε» έναν Τραπεζούντιο στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης!



1112552844_525092130983745_2100155292630931524_n

Στην Αμερική και συγκεκριμένα σε Νέα Υόρκη, Κονέκτικατ και Βοστώνη βρέθηκε η ομάδα της καλλιτεχνικής δημιουργίας “Θεέ μ´ ´ς σο μέρωμαν απάν´” και συγκεκριμένα ο τραγουδιστής Παναγιώτης Θεοδωρίδης, ο λυράρης Νίκος Κοτταρίδης, ο τουλουμτσής Σωτήρης Θεοδωρίδης και ο έχων το γενικό πρόσταγμα στην όλη εργασία Στυλιανός Ιωαννίδης, συμμετέχοντας σε μια σειρά εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν από τους Ποντίους της διασποράς.

Μετά από 3 εβδομάδες διαμονής περίπου έφτασε η στιγμή της αναχώρησης και επιστροφής στην πατρίδα. Η στιγμή της αναχώρησης όμως από το αεροδρόμιο Kennedy της Νέας Υόρκης, τους επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη.

Ενώ έπιναν το καφέ τους υπό τον ήχο της Ποντιακής λύρας (γεγονός που αιφνιδίασε ευχάριστα τον κόσμο), βρέθηκε κοντά τους ο ιδιοκτήτης του καφέ, Hamdi Karamahmutoğlu. Καταγόμενος από την Τραπεζούντα, άκουσε τη λύρα και αντάλλαξε μερικές κουβέντες με τα μέλη της ομάδας.

Όντας φιλόξενος τους κέρασε μπακλαβαδάκια ενώ οι συντελεστές του “Θεέ μ´ ´ς σο μέρωμαν απάν´” ως αντίδωρο του δώρισαν το CD της δουλειάς αυτής. Όμορφες, ανθρώπινες στιγμές που δείχνουν πως ο πολιτισμός ενώνει τους λαούς.

Απο το epontos.blogspot.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.