Νέος πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Βαριά ήττα για το Καραμανλικό μπλοκ



mitsotakis_kiriakos1

Καθαρή επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα της εκλογής στη ΝΔ και πρόκειται για μεγάλη ανατροπή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ. Στα τμήματα της Αττικής η διαφορά των δύο μονομάχων είναι πάνω από 10 μονάδες και αυτό το αποτέλεσμα ξεκαθάρισε το όνομα του νικητή.
Στο 70% της Επικράτειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 51,4% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 48,6%. Ο κ. Μεϊμαράκης συντάσσει αυτή τη στιγμή επιστολή για να συγχαρεί τον συνυποψήφιό του και νέο πρόεδρο της ΝΔ.

Βαριά ήττα του καραμανλικού μπλοκ

Η προβλεπόμενη μεγάλη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη -η οποία αποτελεί ανατροπή για πολλούς αναλυτές-αποτελεί βαριά ήττα για το καραμανλικό μπλοκ, το οποίο είχε σύσσωμο συνταχθεί πίσω από την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η υποψηφιότητα του Κυριάκου είχε πάρει κινηματικά χαρακτηριστικά στην ελληνική κοινωνία και σηματοδοτούσε την ανανέωση στη ΝΔ.

Η εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ θα βάλει, έτσι, τέλος στην ιδιότυπη συγκατοίκηση ΣΥΡΙΖΑ-Καραμανλή, η οποία κυοφορήθηκε με μυστικές επαφές και τηλεφωνήματα, όπως επιβεβαίωσαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού. Κατά τον ίδιο τρόπο, η εκλογή Μητσοτάκη θα περιορίσει τον ρόλο του «καραμανλικού» προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος είχε επιστρατευθεί υπέρ του κ. Μεϊμαράκη και έκανε επαφές και τηλεφωνήματα για να ενισχύσει την υποψηφιότητά του, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.

Τη νίκη στον κ. Μητσοτάκη έχουν δώσει, σύμφωνα με τους επιτελείς του, η Α και Β Θεσσαλονίκης και Λάρισα-Αττική. Eνδεικτικά από τη Θεσσαλονίκη, όπου ο κ. Μητσοτάκης είχε την στήριξη του Απόστολου Τζιτζικώστα:

Α’ Θεσσαλονίκης

Μητσοτάκης 12 247 (55,65%)

Μειμαράκης 9759 (44,35%)

Συγχαρητήρια από τον Απόστολο Τζιτζικώστα

Συγχαρητήρια στον «ΝΕΟ» πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας έδωσε μέσω Twitter ο Απόστολος Τζιτζικώστας, γνωρίζοντας τον νικητή των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος, χωρίς, ωστόσο, να τον κατονομάζει.

«Συγχαρητήρια στο ΝΕΟ Πρόεδρο! Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε σκληρά για μια μεγάλη, ενωμένη, ανανεωμένη και δυνατή Νέα Δημοκρατία!», «τιτίβισε» ο περιφερειάρχης.

Το θρίλερ της καταμέτρησης στην Επικράτεια:

Στο 69%
Μητσοτάκης: 51,2%
Μεϊμαράκης: 48,8%

Στο 55%
Μεϊμαράκης 49,5%
Μητσοτάκης 50,5%

Στο 53%
Μεϊμαράκης 49,7%

Μητσοτάκης 50,3%

Στο 50,82%
Μεϊμαράκης: 49,82%
Μητσοτάκης: 50,15%

Στο 48%
Μεϊμαράκης: 50,1%
Μητσοτάκης: 49,9%

Στο 46%
Μεϊμαράκης: 50,5%
Μητσοτάκης: 48,8%

Στο 39%
Μεϊμαράκης: 51,2%
Μητσοτάκης: 48,8%

Στο 38%
Μεϊμαράκης: 51,7%
Μητσοτάκης: 48,3%

Στο 31%
Μεϊμαράκης: 52,5%
Μητσοτάκης: 47,5%

Στο 27%
Μεϊμαράκης: 53%
Μητσοτάκης: 46%

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.