Νέο Κέντρο Υγείας στη Σιάτιστα και πολυιατρεία στο Δήμο Βοΐου από τον στρατηγικό σχεδιασμό της Π.Δ.Μ.



dimos_voiouΤην κατασκευή νέου Κέντρου Υγείας στη Σιάτιστα, τη δημιουργία πολυιατρείων και την ενεργοποίηση του τομέα του ΕΚΑΒ στο Δήμο Βοΐου προβλέπει ο επιχειρησιακός και στρατηγικός σχεδιασμός για την υγεία και την κοινωνική μέριμνα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βοΐου από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Σταύρο Γιαννακίδη.

Ο κ. Γιαννακίδης ανέλυσε αναλυτικά το επιχειρησιακό σχέδιο της Περιφέρειας για τον τομέα της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας στο Δήμο Βοΐου και παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο τι προβλέπεται ανά περιοχή.

Αναλυτικά, η κατασκευή νέου κτιρίου για να στεγάσει το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας έχει προγραμματιστεί για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, τα Κέντρα Υγείας Σιάτιστας και Τσοτυλίου θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους και θα στελεχωθούν με το απαιτούμενο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν δύο πολυιατρεία με 12ωρες βάρδιες ιατρικού προσωπικού στη Νεάπολη και τον Πεντάλοφο, θα ενεργοποιηθεί ο τομέας ΕΚΑΒ στο Τσοτύλι και θα γίνει υποτομέας ΕΚΑΒ στη Μπάρα Σιάτιστας ώστε να καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Εγνατίας από Γρεβενά μέχρι τον Πολύμυλο.

Η Δημοτική Αρχή Βοΐου αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο για προσωρινή μεταφορά του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας σε άλλο χώρο, καθώς το κτίριο δεν έχει κριθεί ακατάλληλο για λειτουργία. Η κατασκευή νέου Κέντρου Υγείας στη Σιάτιστα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο Βοΐου, και για το λόγο αυτό ήταν επανειλημμένες οι επαφές και οι πιέσεις της Δημοτικής Αρχής προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η προάσπιση και η προαγωγή της υγείας είναι θεμελιώδες ζήτημα στις σύγχρονες κοινωνίες, που δοκιμάζονται καθημερινά, με το σύστημα υγείας να υποβαθμίζεται συνεχώς.

Η αναβάθμιση του τομέα της υγείας και η ενίσχυση της κοινωνικής μέριμνας μέσα από τις διάφορες κοινωνικές δομές που λειτουργούν στο Δήμο αποτελεί δέσμευση  για τη Δημοτική Αρχή Βοΐου κατά τη διάρκεια του αυτοδιοικητικού της έργου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.