Μέχρι πότε πρέπει να αλλάξετε τις αστυνομικές ταυτότητες και πόσο θα σας κοστίσουν

tautotites1

Τις νέου τύπου αστυνομικές ταυτότητες θα αποκτήσουν μέσα στους επόμενους μήνες οι Έλληνες πολίτες. Ήδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συσταθεί επιτροπή στην οποία μετέχουν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Αστυνομίας, που θα υποβάλλει έως τα τέλη Γενάρη την πρότασή της για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων.

Η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο, ενώ οι πολίτες προκειμένου να αποκτήσουν τη νέα ταυτότητα θα πρέπει να καταβάλλουν αντίτιμο ύψους περίπου 10 ευρώ.

Η επιτροπή, η οποία έχει συσταθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα προτείνει εάν εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο τα νέα δελτία ταυτότητας να περιλαμβάνουν στοιχεία όπως το «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου αλλά και μικροτσίπ με βιομετρικά χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία που κινεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δρομολογήθηκε μετά από τις έντονες πιέσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ με αποκορύφωμα τα όσα διεμήνυσε στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής κ. Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα.

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι σημερινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση διαβατηρίων από κυκλώματα πλαστογράφων. Αντίθετα στα διαβατήρια που εκδίδονται από την Αστυνομία –σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας– δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κρούσματα πλαστογραφίας.

Το ίδιο και στα νέα διπλώματα οδήγησης που από το 2009 εκδίδονται με τις ίδιες προδιαγραφές από το Εθνικό Κέντρο Έκδοσης Εγγράφων Ασφαλείας, που εδρεύει στη διεύθυνση διαβατηρίων της Αστυνομίας.

Πηγή: newsbomb.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Μέχρι πότε πρέπει να αλλάξετε τις αστυνομικές ταυτότητες και πόσο θα σας κοστίσουν

  1. δεν ειναι τοσο απλά τα πράματα. η νεα ταξη πραγματων ερχεται για τα καλά στη χώρα μας.
    θα είναι αργά όταν καταλαβουμε το σχεδιό τους

  2. Oι Έλληνες το μόνο που ξέρουνε να κάνουνε είναι να τρέχουν να βγάλουνε καμιά γκόμενα , και αυτές το μόνο που ξέρουν να κάνουνε είναι να βγαίνουν φωτογραφίες μέσα στα νυχτερινά μαγαζιά για να γίνονται οι μασκότ των αφεντικών.
    Φάτε τώρα την ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ στα μούτρα με την Νέα ταυτότητα , φάτε την με την κάρτα του Πολίτη , την φάγετε ήδη με το καινούριο δίπλωμα , την τρώτε έτσι και αλλιώς κάθε μέρα με το φακέλωμα μέσω κινητής τηλεφωνίας , μέσω facebook και γενικά του διαδικτύου , μέσω εφορίας κτλ , και γονατίστε μπροστά στους Illuminati τους διαβολοΜασώνους για μια ζωή.Καθήστε και βγείτε φώτο στα Club πρόβατα αντί να πάρετε την πατρίδα σας πίσω

Σχολιάστε