Η Λαϊκή Ενότητα Κοζάνης για τη διαμάχη Δήμου – Φιλοζωικών Οργανώσεων σχετικά με τα γεγονότα στο Δημοτικό Κυνοκομείο



adespota_skilia_5Πανελλαδική διάσταση έχει πάρει το θέμα με τα δεκάδες νεκρά ζώα τους τελευταίους μήνες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης. Το θέμα δικαιολογημένα δημιούργησε αγανάκτηση στη φιλόζωη μερίδα του πληθυσμού , προστίθεται δε σε μια σειρά παρόμοιες εικόνες απ’ όλη την Ελλάδα, που αποκαλύπτουν ακόμα μια απεχθή πλευρά των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και των περικοπών, πολιτικών που σε μεγάλο βαθμό πληρώνει και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Εφτά μόλις μήνες πριν είχε γίνει διαδήλωση χιλιάδων πολιτών στην Εορδαία για τα δεκάδες νεκρά σκυλιά από φόλες.

Πέρα από τη διάσταση που έχουν πάρει οι αντιδικίες Δήμου Κοζάνης και φιλοζωικών οργανώσεων, η ουσία είναι ότι δεν μπορούμε να παραμένουμε αμέτοχοι ούτε να ανεχθούμε οποιαδήποτε κατάσταση οδηγεί στην εξαθλίωση είτε των ανθρώπων είτε των ζώων είτε την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Κοζάνης πασχίζει να διαχειριστεί έναν πετσοκομμένο μνημονιακό προϋπολογισμό , κάτι που ισχύει για τους Δήμους πανελλαδικά (που καλούνται με  το ένα τρίτο των προϋπολογισμών προ μνημονίων να μπαλώσουν τρύπες την ώρα που η ανέχεια γιγαντώνεται και το κοινωνικό κράτος καταρρέει).

Δεν κατηγορούμε τη Δημοτική Αρχή Κοζάνης ότι δεν διαμοιράζει σωστά τα ψίχουλα των αποθεμάτων της ούτε μπαίνουμε στο ψευτοδίλημμα «ζώα ή άνθρωποι».

Εδώ τίθεται το δίλημμα:

-με την πολιτική που οδηγεί σε τέτοιες εικόνες βαρβαρότητας ή με την ανατροπή της;
-με το κεφάλαιο και με τους δανειστές ή με την κοινωνία;
-με αυτούς που κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος και πετσοκόβουν τις κοινωνικές δαπάνες, ή εναντίον τους;
Ως Λα.Ε σε αυτό το δίλημμα παίρνουμε ξεκάθαρη θέση.
-Καλούμε το Δήμο Κοζάνης να πάρει εμπράκτως θέση ενάντια στην κυβερνητική-μνημονιακή πολιτική, διεκδικώντας δυναμικά τα απαραίτητα κονδύλια για να φροντίσει τόσο τους ανθρώπους όσο και τα ζώα του, για να στελεχώσει και να εξοπλίσει όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες. Διαφορετικά φέρει ευθύνες προσχωρώντας στο κυβερνητικό «TINA» (ότι δήθεν δεν υπάρχει εναλλακτική), ειδικά όταν οι μεγαλοκαρχαρίες καπιταλιστές κάνουν όργια κολυμπώντας στα δισεκατομμύρια των κρατικών κονδυλίων (όπως ο όμιλος Μπόμπολα που ανέλαβε πρόσφατα και τη διαχείριση απορριμμάτων στην περιοχή).
-Καλούμε το Δήμο να μεριμνήσει περαιτέρω για την τήρηση της φιλοζωικής νομοθεσίας. Για τη σωστή περισυλλογή και επανένταξή τους στις κατάλληλες περιοχές με την ενημέρωση των κατοίκων της αλλά και τη διευκόλυνσή τους, με την τοποθέτηση ποτιστρών και ταϊστρών, όπως ορίζει ο νόμος.
-Καλούμε τις φιλοζωικές οργανώσεις να μην αναλωθούν σε μια άγονη αντιπαράθεση με το Δήμο, αλλά να στρέψουν τα βέλη τους κυρίως εκεί που πρέπει, δηλαδή στους εμπνευστές και στους εφαρμοστές των μνημονίων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.