Καταγγελία: 130 νεκρά ζώα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης με ευθύνη δημάρχου, αντιδημάρχου και κτηνιάτρων!



KozaniNekrosDimotikoKynokomeio-620x372

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) στην ανοιχτή επιστολή την οποία αποστέλλει την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στον Δήμο Κοζάνης και στα Μ.Μ.Ε. επισημαίνει ότι με ευθύνη της δημοτικής αρχής δεκάδες σκυλιά έχουν χάσει τη ζωή τους εντός και εκτός του Δημοτικού Κυνοκομείου Κοζάνης εξαιτίας της αδιαφορίας δημάρχου, αντιδημάρχων και κτηνιάτρων που επιτρέπουν με τις πράξεις ή την απραξία τους την μέχρι θανάτου εξαθλίωση των αδέσποτων και ζητάει ακόμα και την παρέμβαση του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου.

KozaniNekrosDimotikoKynokomeio (3)Σκυλιά πεθαίνουν είτε εντός του Δημ. Κυνοκομείου ή στα σημεία όπου εγκαταλείπονται μετά την επανένταξη τους στη μέση του πουθενά.

Η Π.Φ.Π.Ο. επισημαίνει: «Εκφράζουμε την πλήρη οργή και αγανάκτησή μας για τον φρικτό θάνατο πολλών δεκάδων ζώων τους τελευταίους μόνο μήνες στο κυνοκομείο – νεκροταφείο Κοζάνης σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες καταγγελίες πολιτών της Κοζάνης, οι οποίες επώνυμα έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης.

Παραθέτουμε αποσπάσματα των καταγγελιών και φωτογραφίες της φρίκης αυτής και ζητάμε την άμεση επέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου δηλώνουμε δε ότι θα προβούμε σε άμεση ενημέρωση των αρμοδίων Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών, των αρμοδίων υπουργείων – μήπως και ευαρεστηθούν να κάνουν κάτι – αλλά και του Προέδρου της Βουλής και των κομμάτων.

KozaniNekrosDimotikoKynokomeio (2)Σκυλιά πεθαίνουν έγκλειστα.

Ζητάμε δε και από τον Πρωθυπουργό της χώρας να ρίξει ένα βλέμμα στα όσα άθλια συμβαίνουν στα δημοτικά κυνοκομεία – κρεματόρια ζώων ανά την Επικράτεια. Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό ΥΠΑΑΤ, που ένα χρόνο τώρα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για τα αδέσποτα, να ασχοληθεί προσωπικά και με την προσήκουσα ευθύνη με το θέμα αυτό αντί να παραθέτει αμάσητο, ό,τι τον συμβουλεύουν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του, σε σχετικές επερωτήσεις που γίνονται στη Βουλή.

KozaniNekrosDimotikoKynokomeio (1)Νεκρά κουτάβια εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου Κοζάνης.

Σταματήστε επιτέλους την προδιαγεγραμμένη πορεία θανάτου των αδέσποτων μέσα στα δημοτικά Νταχάου. Όσο δε για τον ανάλγητο οικολόγο (!) Δήμαρχο Κοζάνης, την ανεκδιήγητη αρμόδια Αντιδήμαρχο και τους κτηνιάτρους – χάροντες η Δικαιοσύνη ας πράξει στο ακέραιο το έργο της.

Σταχυολογούμε μερικά αποσπάσματα από τις καταγγελίες:
“…προτίμησαν να αφήσουν το ζώο να πεθάνει χωρίς λόγο και έχοντας φθάσει σε σημείο εξαθλίωσης από την αρρώστια…”.
“… έτσι φθάσαμε στο σημείο τα ζώα να “λιώνουν” κυριολεκτικά από τις διάφορες αρρώστιες μέσα στο καταφύγιο του Δήμου χωρίς καμία απολύτως περίθαλψη…”.
“… επιπλέον οι άκριτες και χωρίς καμία νομιμότητα “επανεντάξεις” έγιναν με το πρόσχημα του καθαρισμού της πόλης απ’ τα αδέσποτα…”.
“… αυτοκίνητο του Δήμου να αφήνει στη μέση του πουθενά 2 μικρόσωμα σκυλάκια τα οποία μετά την φυγή του αυτοκινήτου του Δήμου δέχτηκαν επίθεση από τσοπανόσκυλα…”.
“… 2 κουτάβια επανεντάχτηκαν σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, άλλων έγινε επανένταξη στα ορυχεία της ΔΕΗ και έπειτα τα ίχνη των ζώων χάθηκαν, 2 κουτάβια και ένα ενήλικο στην Εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου στο βουνό χωρίς φαγητό και νερό και τα ζώα βρέθηκαν τυχαία από φιλόζωους σε άθλια κατάσταση”.

Και ερωτάμε; Μήπως θα έπρεπε να παραιτηθεί ο οικολόγος Δήμαρχος; Σαν πρωταπριλιάτικο αστείο θα ακουστεί αυτό σε πολλούς αλλά οι ζωές τόσων αδικοχαμένων εμβίων ζητούν δικαίωση και την τιμωρία των υπευθύνων. Πόσες χιλιάδες ζώα θα πρέπει να πεθάνουν στα διάφορα Νταχάου των Δήμων απανταχού της χώρας για να ασχοληθεί κανείς από τους αρμόδιους;

Θα ενδιαφερθεί κανείς εκεί στα υπουργεία, στα κόμματα, στην κυβέρνηση, στη δικαιοσύνη για όλη αυτή την αθλιότητα και τα διαρκή εγκλήματα εις βάρος των ζώων που η δική μας εγκληματικότητα κατέστησε αδέσποτα; Αυτός είναι ο πολιτισμός μας;

Τι άλλο θα πρέπει να γίνει εις βάρος χιλιάδων πλασμάτων και πόσα ακόμη χιλιάδες ζώα πρέπει κυριολεκτικά να δολοφονηθούν για να αποφασίσει η Πολιτεία να πάρει σωστές και υπέρ των ζώων αποφάσεις;

Θα κατανοήσετε ποτέ εκεί πάνω, ότι η Παιδεία, η Ενημέρωση, η υποχρεωτική στείρωση των κατοικιδίων η πάταξη του παράνομου εμπορίου, η απαγόρευση ζώων στα pet-shops, η δραστική μείωση των εισαγωγών και της εκτροφής χιλιάδων νέων ζώων κάθε χρόνο και η εφαρμογή της νομοθεσίας είναι τα κλειδιά για την επίλυση του “προβλήματος”;

Παραθέτουμε αποσπάσματα με σκληρές φωτογραφίες από τις καταγγελίες για το κρεματόριο του οικολόγου Δημάρχου και της αρμόδιας Αντιδημάρχου Κοζάνης.

φωτογραφίες: http://imgur.com/a/JN8Y3
Προς Εισαγγελεα (1) Β [έκδοση 2] : http://docdro.id/nFti0CW
Δήμος Κοζάνης Καταφύγιο (1) α: http://docdro.id/QC4ltPj
ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ (1) β: http://docdro.id/LEXCUMH» καταλήγει στην επιστολή της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Κρατικό μυστικό για τον Δήμο Κοζάνης τα σημεία σίτισης των αδέσποτων που επανεντάσσονται;

Το www.zoosos.gr από τις 23 Οκτωβρίου 2015 έχει επικοινωνήσει με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος αναζητώντας την αρμόδια αντιδήμαρχο Ελένη Τασοπούλου προκειμένου να λάβει απαντήσεις για θέματα που προκύπτουν σχετικά με την διαχείριση των αδέσποτων και αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό.

Μάλιστα η δημοτική υπάλληλος Βασιλική Σκόρδα, που εκείνη την ημέρα απάντησε το τηλέφωνο στο γραφείο της αντιδημάρχου, όταν ζητήσαμε πληροφορίες για το που βρίσκονται οι ταΐστρες για τα αδέσποτα σκυλιά μας ρώτησε με ύφος γιατί επιμένουμε, μας είπε πως αυτό που κάνουμε είναι ύποπτο (!) και ότι κάποιος μας έχει βάλει να ρωτάμε για τις ταΐστρες.

Επειδή αντιδράσαμε εντόνως σε αυτή την συμπεριφορά της συγκεκριμένη υπαλλήλου αναγκάστηκε να επικοινωνήσει μαζί μας ο Βασίλης Παπαθανασίου ο οποίος μας επισήμανε ότι εργάζεται στην Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος αλλά επειδή εκείνη η ημέρα ήταν Παρασκευή δεν μπορούσε να βρει την λίστα με τα σημεία όπου σιτίζονται τα σκυλιά και δεσμεύτηκε να μας την στείλει ηλεκτρονικά.

Από τότε και παρά τα δεκάδες τηλεφωνήματα που έχουμε κάνει προς τον ίδιο και τα μηνύματα που έχουμε στείλει στο προσωπικό του email δεν μας έχει στείλει τα στοιχεία τα οποία ζητήσαμε ώστε να διαπιστώσουμε αν όντως αυτά που η δημοτική αρχή ανακοινώνει τα κάνει και πράξη.

Διαμαρτυρηθείτε για τις πρακτικές του Δήμου Κοζάνης εις βάρος των ζώων επικοινωνώντας με τους αρμόδιους εδώ: facebook, ιστοσελίδα www.kozanh.gr, twitter @dimoskozanis, τηλέφωνο: 24613 50300, e-mail : dhmos@kozanh.gr.

Πηγή: zoosos.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Καταγγελία: 130 νεκρά ζώα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης με ευθύνη δημάρχου, αντιδημάρχου και κτηνιάτρων!

  1. Ειδοποίηση: Ο Δήμαρχος Κοζάνης για τις καταγγελίες με τα 130 νεκρά σκυλιά:«Πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπέστατο ψέμα»! Με μηνύσεις θα συνεχίσει ο Δήμος –

  2. Τσαπαρη Κωνσταντίνα

    - Edit

    Απαντήστε

    Καλά είναι δυνατών να είναι όλα αυτά αλήθεια!!!! Αυτό στον σύγχρονο πολιτισμό που υποτίθεται πως ζούμε ,ονομάζεται κακούργημα! Ντροπή κ αίσχος για τους αρμόδιους εάν αποδειχθεί πως έχουν υπόσταση! Κάποτε πρέπει να καταλάβει ο άνθρωπος πως δεν είναι ο μόνος κάτοικος αυτού του πλανήτη!!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.