Πτολεμαΐδα: Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών της οικογένειας Βούλγαρη



ptolemaida_plateia1Επιμνημόσυνη δέηση υπερ αναπαύσεως των ψυχών της οικογένειας Βούλγαρη , ευεργετών της Πτολεμαΐδας , τέλεσαν  την Δευτέρα 11-1-2016  το πρωί  στην Ιερά Μονή Κοσμά του Αιτωλού, ο Δήμος Εορδαίας, ο  Αρχιερατικός  Επίτροπος  Εορδαίας Αρχιμανδρίτης  Αυγουστίνος  Αυξωνίδης και ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας.

Το μνημόσυνο των αειμνήστων ευεργετών του τόπου  τελέστηκε  παρουσία του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Απόστολου Καίδη και  του Προέδρου Στέλιου Χατζηστεφάνου και της Γραμματέως Χρύσας Μαρτινάκη    του Συλλόγου Μικρασιατών .

Να σημειωθεί ότι η Χριστίνα η «δασκάλα με τη χρυσή καρδιά» ήταν η τελευταία από τις τέσσερις κόρες του Θεοδόση και της Σμαρώς  Βούλγαρη , που έφυγε από τη ζωή στις 7 Αυγούστου το 2008, η οποία κράτησε ζωντανή την παράδοση των ευεργετών της περιοχής. Ήταν γέννημα της εορδαικής γης και ένα μόνο δείγμα της μεγάλης αγάπης που έτρεφε για την ιδιαίτερη πατρίδα της ήταν   η δημιουργία  του προτύπου  κτιρίου  «ΒΟΥΛΓΑΡΗ», όπου στεγάζονται σημαντικές εκπαιδευτικές δομές του Δήμου Εορδαίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.