Λαμπρός εορτασμός των Θεοφανείων στην Πτολεμαΐδα – Δείτε φωτογραφίες



1srtyhrwstrw

Με θρησκευτική κατάνυξη και ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και ο καθαγιασμός  των υδάτων στο Δήμο Εορδαίας.

Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν και εφέτος το υπερσύγχρονο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Πτολεμαΐδας όπου συγκεντρώθηκαν οι Ιερείς των ενοριών, για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, που πραγματοποιήθηκε παρουσία των τοπικών, πολιτικών, στρατιωτικών  αρχών και πλήθους πολιτών.

Οι 46 κολυμβητές , μέλη της Ακαδημίας, βούτηξαν στα νερά της θερμαινόμενης πισίνας για να πιάσουν το Σταυρό που έριξε ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Τιμόθεος  , ενώ ο τυχερός ο οποίος ανέσυρε τον Σταυρό ήταν ο  μαθητής της Β΄Τάξης  του 5ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας Χρήστος Αβραμίδης.

Μεταφέροντας το μήνυμα του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκλήτου για υγεία, φώτιση και δύναμη , ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος ευχήθηκε ο Θεός να βοηθήσει τους Έλληνες να σταθούν και πάλι   στα πόδια τους

«Ο νέος χρόνος να φέρει μία καινούργια και ελπιδοφόρα σελίδα για την πατρίδα μας», ευχήθηκαν  στον χαιρετισμό τους ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμαν

Να σημειωθεί ότι η όλη διοργάνωση στο κολυμβητήριο ήταν άψογη, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις για τον καθαγιασμό των υδάτων πραγματοποιήθηκαν στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας, όπου πολλοί νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά προκειμένου να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού.

2dgtjyftyug

3dgtjhytde

4sdfgthjydty

5wrthsr

6dghjdtd

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.