Γρεβενά: Προσωπικό δάνειο από το δήμαρχο για τα χρέη της ΔΕΥΑΓ



srhtsrhwsujhwrsujwrtytr

Την πρόθεσή του να πάρει, αν χρειαστεί, προσωπικό δάνειο από Τράπεζα για να ξεπληρώσει τη δόση ρύθμισης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΓ), σε περίπτωση που δε δοθεί παράταση από το Υπουργείο Οικονομικών έκανε γνωστή, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο πρόεδρος της Επιχείρησης και δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, με αφορμή της ληστεία της περασμένης Τρίτης.

Όπως είναι γνωστό το χρηματικό ποσό των 113.000,00 ευρώ, που εκλάπη από αγνώστους, προορίζονταν για την πλήρωση του διακανονισμού, η οποία λήγει αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2015. Ο κ. Δασταμάνης, αφού ανέφερε ότι έχει ήδη ζητηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών παράταση τριών μηνών, έτσι ώστε η Επιχείρηση να βρει τα χρήματα και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δε θα υπάρξει πρόβλημα, αφού προτίθεται ο ίδιος να το κάνει με το προσωπικό δάνειο.

Σε ότι αφορά τη ληστεία, αφού ανέφερε ότι ήταν πρωτόγνωρη για τα χρονικά της Επιχείρησης, επισήμανε ότι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Γρεβενών, δεν μπορούσε να κάνει τραπεζικές συναλλαγές, καθώς όλοι οι λογαριασμοί είναι «μπλοκαρισμένοι» από το πρόστιμο των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, που μπήκε λόγω παλαιότερων ατασθαλιών από εργαζόμενους και έτσι ήταν αναγκασμένη να διατηρεί τα χρήματα αυτά στο χρηματοκιβώτιο το οποίο διέρρηξαν οι άγνωστοι.

Απαντώντας στις κατηγορίες γιατί τα χρήματα αυτά δεν έμπαιναν στην τραπεζική θυρίδα που διατηρούσε η Επιχείρηση, ο πρόεδρος της Επιχείρησης και δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης ανέφερε ότι δεν υπάρχει τέτοια θυρίδα στο όνομα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.