Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές» Περιοχές και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης – Αξιοποίησης των Υποδομών στο Δήμο Βοΐου



gkerextes2Στα πλαίσια του έργου «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές» Περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης – Αξιοποίησης των Υποδομών» εκτελούνται στο Δήμο Βοΐου εργασίες για την εγκατάσταση δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη, λειτουργία και διαχείριση ενός δημοσίου δικτύου τηλεπικοινωνιακών (ευρυζωνικών) υποδομών σε «λευκές» αγροτικές περιοχές και η παροχή αξιόπιστων και σύγχρονων ευρυζωνικών υπηρεσιών στον πληθυσμό των περιοχών αυτών. Μέσω της υλοποίησης του έργου αναμένεται να επιτευχθεί η άρση του ψηφιακού χάσματος στις περιοχές υλοποίησης και να εξαλειφθεί ο μέχρι σήμερα αποκλεισμός του πληθυσμού από σύγχρονες ευρυζωνικές υπηρεσίες που οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι ήδη προσφέρουν σε αστικά κέντρα. Έτσι το σύνολο των πολιτών θα έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα της ευρυζωνικότητας και τα οφέλη της διαδικτυακής επικοινωνίας, όπως: περισσότερους και φθηνότερους τρόπους επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, ταχύτερη πρόσβαση στη γνώση, καλύτερη εξυπηρέτηση στις συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες, άνθιση της επιχειρηματικότητας.

Οι οικισμοί του Δήμου Βοΐου στους οποίους εκτελούνται εργασίες για την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων είναι οι εξής:

Δ.Ε. ΑΣΚΙΟΥ   Καλονέρι, Νάματα, Σισάνι.

Δ.Ε. ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Αηδονοχώρι, Αλιάκμονας, Αξιόκαστρο, Ασπρούλα, Βελανιδιά, Δρυόβουνο, Κλήμα, Μολόχα, Πανάρετη, Πεπονιά, Πλατανιά, Πυλωρί, Σκαλοχώρι, Τραπεζίτσα, Χειμερινό, Χορηγός.

Δ.Ε. ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ
Αγίασμα, Άγιοι Θεόδωροι, Ανθοχώρι, Αυγερινός, Βροντή, Δαμασκηνιά, Δάφνη, Διχείμαρρο, Δραγασιά, Ζώνη, Κορυφή, Κριμήνι, Λευκάδι, Λούβρη, Μόρφη, Ομαλή, Πολυκάστανο, Ροδοχώρι, Σταυροδρόμι, Χρυσαυγή.

Δ.Ε. ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ  Βυθός.
Αναμένεται έως το καλοκαίρι του 2016 όλες οι προαναφερόμενες αγροτικές περιοχές του Δήμου Βοΐου να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών,
πολεοδομίας και περιβάλλοντος,
προγραμματισμού και οικονομικής ανάπτυξης,
επικοινωνιών, διαφάνειας και  ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Δήμου Βοΐου
ΓΚΕΡΕΧΤΕΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.