Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος – Άρθρο του πρώην Βουλευτή Κοζάνης Χάρη Κάτανα



katanas_xarisΤι να σου πληρώσει κάποιος που δεν έχει να ζήσει άραγε;

Στο όνομα της κατακριτέας καθ’ ομολογία φοροδιαφυγής δεν μπορείς να θυσιάσεις ότι απέμεινε από τον επιχειρηματικό κόσμο, στην Πατρίδα μας.

Τα έλεγα πάντα, θα τα επαναλάβω μία φορά ακόμη εν τάχει.

Ένας είναι ο δρόμος και μοναδικός.

Μείωση των φόρων στα επίπεδα του γεωγραφικού μας προσανατολισμού, τα Βαλκανικά φορολογικά δεδομένα δηλαδή, γιατί εκεί βρίσκονται οι άμεσοι ανταγωνιστές της ιδιωτικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

Αλλά και από την άλλη, κατακόρυφη αυστηροποίηση των επιπτώσεων στις περιπτώσεις όπου θα συλλαμβάνεται κάποιος να φοροδιαφεύγει.

Μία και έξω.

Έτσι απλά δώσε κίνητρα με χρονική δέσμευση, όχι να τροποποιεί ο νομοθέτης σε δύο ή τρία χρόνια και πάλι τιμώρησε τους, τους μη συνεργάσιμους βγάλε τους από την αγορά, μία και έξω.

Άραγε…κράτος, επιχειρηματίες και πολίτες τί έχουν να πούνε… τα «λαμόγια», και οι «απατεώνες», εκτός αγοράς! Σωστά..;

Βόηθησε τον νοικοκύρη, τον συνεπή επιχειρηματία, και θα έρθουν και οι επενδύσεις.

Μοιραία θα χρειαστεί καιρός να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους, το ξέρουμε. Καλύτερα έτσι, τίποτα ξαφνικό δεν έχει διάρκεια. Πρώτα ας ορθοποδήσει ότι έμεινε από το ελληνικό επιχειρείν, και θα έρθουν…

Ένα θα είναι το σίγουρο, το 99% των πολιτών θα δίνει τα εύσημα.

Χάρης Κάτανας
τ. Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος – Άρθρο του πρώην Βουλευτή Κοζάνης Χάρη Κάτανα

  1. Ο Κος Κάτανας και γενικά η συγκυβέρνηση έχει κατορθώσει το ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ. Είναι συγκυβέρνηση και κάνουν ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Μας περνάτε για ΕΝΤΕΛΩΣ ΧΑΖΟΥΣ?

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.