Σωματείο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας: Αποχή από δευτερογενείς Μεταφορές



asthenoforo_ekav_logoΣυνάδελφοι Σήμερα 23/1/2016 έγινε το Δ.Σ της Π.Ο.Π ΕΚΑΒ ,μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το σοβαρότατο θέμα του ασφαλιστικού, ως Ε.Ε θέσαμε τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε εάν ψηφιστούν αυτές οι ρυθμίσεις   και δεν ληφθεί υπόψη στο νομοσχέδιο πως οι Εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ είναι  Εργαζόμενοι Σε Υπηρεσία Εκτάκτου Ανάγκης .

Στο πλαίσιο αυτό ομόφωνα αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια σειρά από κινητοποιήσεις αρχομένης από την Τετάρτη 27/1/2015 έως την Τετάρτη 3/2/2015 με ΑΠΟΧΗ από Δευτερογενείς Μεταφορές ( Εξιτήρια , Επανεξετάσεις) και καθολική συμμετοχή στην Γενική Απεργία   που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 4/2/2015 με τα ποσοστά ασφαλείας που το κάθε Σωματείο Έστειλε στη Διοίκηση για το 2016.

 Στο ίδιο έργο θεατές . Βάση της πρόσκλησης  εκδήλωσης ενδιαφέροντος με απόφαση Δ.Σ. στην συνεδρίαση 34/08-12-2015 (θέμα 122) εγκρίθηκε ο πινάκας Τομέων που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης. Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο για το Παράρτημα της Κοζάνης. επανειλημμένα και με τεκμηριωμένο τρόπο έχουμε ζητήσει να συμπεριληφθούν , τουλάχιστον , οι Τομείς Καστοριάς και Πτολεμαΐδας στον χάρτη με τους προβληματικούς Τομείς του Ε.Κ.Α.Β. ώστε , είτε να μετακινηθούν διασώστες στους συγκεκριμένους Τομείς, είτε με την προκήρυξη νέων θέσεων σε διαγωνισμούς που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο μέλλον.

Από το 2009 που δημιουργήθηκε ο Τομέας Πτολεμαΐδας,  όπου και ολοκληρώθηκε ο κύκλος των Τομέων Ε.Κ.Α.Β. στην Δυτική Μακεδονία, με βάση τα οργανογράμματα της τότε εποχής, δεν έχει βελτιωθεί το παραμικρό. Συνεχώς οι απαιτήσεις αυξάνονται με δυσανάλογο τρόπο από τους κατά τόπους υγειονομικούς σταθμούς . Μεγάλο πλήγμα η «κινητικότητα» των οδηγών των Νοσοκομείων. Και ακόμη  μεγαλύτερο η σταδιακή μείωση των οδηγών των Κ.Υ. , που στη ουσία η δύναμή τους το 2015 είναι σχεδόν ανύπαρκτη , με αποτέλεσμα τα πληρώματα του Ε.Κ.Α.Β. να τρέχουν από το ένα Κ.Υ. στο άλλο για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Έχει διπλασιαστεί ο όγκος των περιστατικών με σχεδόν το ίδιο προσωπικό! Μιλάμε για 19000 περιστατικά από μέσο όρο τα 9000 στις αρχές της Κρίσης.

Διαμαρτυρόμαστε και εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την επιδικτήκη αδιαφορία κάποιων, γιατί είναι αρκετοί. Δεν θα μπούμε στην δίνη των καταγγελιών γιατί μερίδιο ευθηνής έχουμε ΟΛΟΙ , ακόμη και τα πληρώματα που με «σημαία» το φιλότιμο και στερούμενοι τα ρεπό τους, καλύπτουν τα κενά της προβληματικότατης και ταλαιπωρημένης υπηρεσίας μας από «κρατικοδίαιτους» τυπάκους που αφήνου το στίγμα τους με την μορφή «πληγής», την οποία καλούνται για άλλη μια φορά οι διασώστες και πληρώματα , η ραχοκοκαλιά του Ε.Κ.Α.Β., να επουλώσουν. Η συνέχεια έπεται ενοχλητικά απογοητευτική.

Δηλώνουμε ως άνθρωποι και ως κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειες για να βελτιώσουμε την παρούσα κατάσταση,  με κάθε μέσο που διαθέτουμε!

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ  ΘΩΜΑΣ                    ΧΡΗΣΤΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.