Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ανήμερα – Δείτε τους χάρτες



xionia_poli

Με τσουχτερό κρύο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους θα μας αποχαιρετήσει το 2015.

Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία, η ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το κύμα ψύχους έρχεται από τα βόρεια και θα επηρεάσει αρχικά τις περιοχές της Μακεδονίας και σχεδόν σε όλα τα ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Κατακόρυφη θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να υποχωρεί 12 βαθμούς.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν την Πέμπτη και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ στις θάλασσες οι άνεμοι θα αγγίξουν ακόμα και τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση για την Τετάρτη (30/12), την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ανήμερα έχει ως εξής:

Τετάρτη 30/12

Στο ανατολικό Αιγαίο θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Χιόνια αρχικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

snow-forecast.com

Πηγή: seleo.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ανήμερα – Δείτε τους χάρτες

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.