Τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στην διασταύρωση (Γέφυρα Κάμπου) Αγίου Δημητρίου – Ακρινής – Δρεπάνου – Μαυροδενδρίου – Ποντοκώμης – Ορυχεία (ΛΚΔΜ) και ΑΗΣ ΔΕΗ



5555drsthyswrt

Εδώ και δεκαπέντε ημέρες περίπου έχει τοποθετηθεί Φωτεινός Σηματοδότης στην Γέφυρα που υπάρχει στο Σταυροδρόμι που οδηγεί στα χωριά Άγιος Δημήτριος – Ακρινή – Δρέπανο – Μαυροδένδρι – Ποντοκώμης – Ορυχεία (ΛΚΔΜ) και ΑΗΣ ΔΕΗ.

Πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο σημείο καθώς έχουν γίνει πάρα πολλά ατυχήματα κατά την  διέλευση του και μάλιστα δυστυχώς έχουν συμβεί και θανατηφόρα.

Από το σταυροδρόμι αυτό διέρχονται, από και προς αυτά τα χωριά, κάτοικοι και πολίτες με τα αυτοκίνητα τους, γεωργοί με τα αγροτικά μηχανήματα τους, φορτηγά και εργαζόμενοι στα Ορυχεία (ΛΚΔΜ) και τους ΑΗΣ της ΔΕΗ (Αγίου Δημητρίου – Καρδιάς – Πτολεμαΐδας), εξυπηρετώντας ταυτόχρονα κάθε ανάγκη σύνδεσης και μετάβασης στην πόλη της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας και αποτελεί κομβικό σημείο για αυτά τα χωριά.

Έτσι και λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας των παραπάνω οχημάτων, αλλά και πολύ περισσότερο λόγω της χαμηλής ορατότητας του σημείου της διασταύρωσης αυτής, ειδικά τους θερινούς μήνες με τα χόρτα που δεν κόβονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, έχουμε θρηνήσει και θύματα πέρα από τα ατυχήματα που συμβαίνουν πολύ συχνά.

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων  Ελλησπόντου Κοζάνης μαζί με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Πεχλιβανίδη Θεοχάρη, είχε θέσει την σοβαρότητα του ζητήματος της ασφάλειας στο σημείο αυτό στον Δήμαρχο Κοζάνης κύριο Ιωαννίδη Ελευθέριο και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ελλησπόντου – Υψηλάντη κύριο Πουτακίδη Αριστοτέλη, εκ μέρους του εκπροσώπου του Αλέξανδρου Κοκκινίδη, στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 13 Μαρτίου 2015 (Δείτε εδώ :http://neoiellispontou.blogspot.gr/2015/03/blog-post.html?m=1 – 8) Επισημάνθηκαν επίσης τα προβλήματα και οι κίνδυνοι στην διασταύρωση του κάμπου (γέφυρα) προς Ορυχεία – Μαυροδένδρι, Ακρινή, Άγιος Δημήτριος, Δρέπανο…) και στις 30 Απριλίου του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Κοζάνης με ενέργειες του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ελλησπόντου – Υψηλάντη και έπειτα από επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου, είχε ως αποτέλεσμα την τοποθέτηση του Φωτεινού Σηματοδότη στο Σταυροδρόμι (Γέφυρα) με την συνεργασία και την απαραίτητη συμβολή του Νοτίου Πεδίου – ΛΚΔΜ της ΔΕΗ.

Η τοποθέτηση του Φωτεινού Σηματοδότη στην συγκεκριμένη διασταύρωση της Γέφυρας αποτελεί αξιέπαινη προσπάθεια και σημαντικό βήμα για την μείωση των κινδύνων για τροχαία ατυχήματα, την αύξηση της ασφάλειας και την προστασία της ζωής των οδηγών.

Ωστόσο ο Φωτεινός Σηματοδότης δεν είναι αρκετός καθότι τις νυχτερινές ώρες, ειδικά τώρα τον χειμώνα λόγω της ομίχλης και των υδρατμών η όραση είναι μηδαμινή, για αυτό προτείνουμε να τοποθετηθούν και κολώνες φωτισμού σε κάθε άκρη από τους δρόμους στην γέφυρα και να γίνουν και άλλες απαραίτητες παρεμβάσεις στο σημείο (υπάρχει πρόβλημα περιορισμένης ορατότητας λόγω ύψους από τις μπάρες της γέφυρας – μειωμένη ορατότητα λόγω χόρτων τα καλοκαίρια), έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης ασφάλεια κατά την διέλευση της διασταύρωσης και της γέφυρας.

ΤΟ.ΣΥ.Ν. Ελλησπόντου Δήμου Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.