Ανοιχτή συνέλευση στη Σιάτιστα για τα προβλήματα που σχετίζονται με την ύδρευση της πόλης



siatista1Η Επιτροπή Νερού Σιάτιστας καλεί όλους τους Δημότες σε ανοιχτή συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 στις 9 μ.μ., προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που σχετίζονται με την ύδρευση της πόλης μας και να χαραχτεί από κοινού μια στρατηγική δράσης.

Εν τω μεταξύ μετά από έρευνά μας στο διαδίκτυο, βρήκαμε ανάρτηση με ολόκληρη την σύμβαση «Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης Σιάτιστας» που υπέγραψε ο Δήμος Βοϊου με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στις 3.6.2011, πριν τεσσεράμιση χρόνια δηλαδή. Στο έργο περιλαμβάνεται η πλήρης αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δ.Δ. Σιάτιστας. Συνολικός προϋπολογισμός: 5.325.900,00 Ευρώ.

Η διάρκεια του έργου προβλεπόταν για δύο χρόνια, δηλαδή θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Βέβαια, στη σύμβαση αναφέρεται ότι οποιεσδήποτε τροποποιήσεις που υπερβαίνουν τους έξι μήνες, γίνονται μετά από σύμφωνη γνώμη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης, στην οποία συμμετέχουν ένας εκπρόσωπος του Δήμου Βοϊου, ένας εκπρόσωπος από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ένας εκπρόσωπος από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.  Ως εκπρόσωπος του Δήμου Βοϊου ορίστηκε ο τότε Δημοτικός Σύμβουλος Σταμπολού Βασίλειος.

Το ερωτήμα είναι εύλογο: γιατί το έργο ενώ έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2013, έχουν περάσει δυόμιση χρόνια κι ακόμα είναι ημιτελές και είναι ακόμα άγνωστο αν θα μπορέσει να αποπερατωθεί;

Τέλος, στο άρθρο 11.3 της σύμβασης αναφέρεται ρητά ότι ο Φορέας Υλοποίησης, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δηλαδή, αναλαμβάνει την υποχρέωση να μην γνωστοποιεί σε τρίτους, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων του ελληνικού και διεθνούς τύπου, οποιαδήποτε έγγραφα ή πληροφορίες που θα περιέλθουν σε γνώση της κατά την υλοποίηση του Έργου και την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση του Κυρίου του Έργου, του Δήμου Βοϊου δηλαδή.

Προκύπτει, άρα, ότι ο πλέον αρμόδιος για να μάς ενημερώσει, γιατί έχουν γίνει αυτές οι τραγικές καθυστερήσεις και γιατί ο κόσμος υποφέρει στη Σιάτιστα εξαιτίας στη νερού, είναι ο Δήμος μας.

Χθες σε ενημερωτικό δελτίο τοπικού ραδιοφώνου, η πρώην Δήμαρχος Βοϊου κ. Ορφανίδου, η οποία και υπέγραψε την αρχική σύμβαση του έργου,  σε τηλεφωνική της συνέντευξη δήλωσε ότι η αποκατάσταση του έργου δεν είναι άμεση, αλλά θα γίνει στο τέλος, και όταν ολοκληρωθεί, και μόνο σε μεγάλα τμήματα. Θα προλάβουνε όμως μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015, που όπως είπε η κ. Ορφανίδου λήγει το έργο, να το παραδώσουν;

Επιβάλλεται άμεσα οι Δημοτικοί μας Άρχοντες να μάς ενημερώσουν υπεύθυνα και να απαντήσουν σε όλα μας τα ερωτήματα.

Στηρίξτε τις προσπάθειες της Επιτροπής Νερού, υπογράψτε το Υπόμνημά μας προς το Δήμο. Όλοι μαζί ενωμένοι να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει και αυτό που μας ανήκει!!!

Το Υπόμνημά μας θα το βρείτε στα εξής καταστήματα της πόλης:

– Στο Ψητοπωλείο Πλάτανος .

– Στο Καφέ Θεσπέσιο.

– Στο Photo Digital Studio Λογδανίδης Θεόδωρος.

– Στο ταχυφαγείο Τζιαφέτι του Ναούμ Τσιαούση.

Επίσης, συλλέγουμε υπογραφές και μέσω διαδικτύου. Μπορείτε να βρείτε το σχετικό σύνδεσμο

–         είτε μέσα από τη σελίδα μας στο Φέισμπουκ: www.facebook.com/siatistanero/

–         είτε μέσα από τη σελίδα μας στο Tουίτερ: www.twitter.com/siatistanero

–         είτε μέσα από το μπλογκ μας: www.siatistanero.blogspot.gr

Μην αφήσουμε τίποτα στην τύχη. Θέλουμε τη Σιάτιστα που μας αξίζει, το νερό και το δίκτυο ύδρευσης που μας αξίζει!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.