Συστράτευση στην Κοζάνη για το μεγάλο συλλαλητήριο της Τετάρτης!



uyfuyfifiwwsetΚάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Περιφερειακής Κοζάνης για να συμμετέχουν στο 24ωρο «πανκοζανίτικο» συλλαλητήριο προκειμένου να γίνει η στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, απευθύνει η συντονιστική επιτροπή αγώνα, που αποτελείται από εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των φορέων.

«Την Τετάρτη πρέπει να νεκρώσει όλη η πόλη» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Κύρινας, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κοζάνης, με πρωτοβουλία του οποίου διοργανώνεται το συλλαλητήριο, ενώ από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Σταύρος Γιαννακίδης ανέφερε ότι πρέπει άμεσα το Υπουργείο Υγείας να καλύψει τις θέσεις γιατρών στην Παθολογική και την Παιδιατρική Κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης. Έκκληση σε όλα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους όλη την ημέρα, έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Αθανασιάδης, ενώ το ίδιο κάλεσμα έκανε προς τα μέλη του ΕΒΕ Κοζάνης ο πρόεδρός του Κώστας Κυριακίδης.

Το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του, Άρης Κουρκούτας, αποφάσισε να πραγματοποιήσει 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης, ώστε οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, ενώ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χάρης Τσεβεκίδης κάλεσε, τους μεν ιδιώτες γιατρούς να κλείσουν τα ιατρεία και να συμμετέχουν στο 24ωρο συλλαλητήριο, τους δε γιατρούς του Μαμάτσειου Νοσοκομείου να παραμείνουν στις θέσεις τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες στους πολίτες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζόμενων στα νοσοκομειακά και τα Κέντρα Υγείας Κοζάνης, Δημήτρη Ντέντη το Μαμάτσειο Νοσοκομείο θα είναι ανοιχτό την Τετάρτη, ενώ όπως τόνισε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Άγγελος Αγγελίδης θα πρέπει όλοι οι πολίτες να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο, ώστε να ασκηθεί πίεση στο Υπουργείο Υγείας για να προχωρήσει στη στελέχωση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου.

Για την Τετάρτη το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Κοζάνης αποφάσισε τη διακοπή δρομολογίων από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1:00 το μεσημέρι, ώστε και οι εργαζόμενοί του να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Συστράτευση στην Κοζάνη για το μεγάλο συλλαλητήριο της Τετάρτης!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.