Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας



djtydjtdtjytyΟλοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 το 25ωρο σεμινάριο με θέμα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα» που πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη με εισηγητή τον κ. Δημητρίου Δημήτριο – Οικονομολόγο, Ορκωτό Ελεγκτή, Λογιστή.

Τον εισηγητή προλόγισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρακάσης Εμμανουήλ και αναφέρθηκε στη σημασία του σεμιναρίου για την σύνταξη χρηματοοικονομικών καταστάσεων βάσει του νέου λογιστικού πλαισίου.

Στην εισήγησή του ο κ. Δημητρίου παρουσίασε τον Νόμο 4308/24-11-2015 και ανέλυσε θέματα όπως αναγνώριση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων, κόστος και εύλογη αξία, μισθώσεις, αποσβέσεις ωφέλιμης ζωής, απομειώσεις, αναγνώριση προβλέψεων και πρώτη εφαρμογή (μετάβαση). Επίσης αναφέρθηκε στον αναβαλλόμενο φόρο και για το Cash Flow στοιχεία απαραίτητα για την αναδιάρθρωση επιχειρηματικών δανείων. Προκειμένου να γίνονται κατανοητά τα παραπάνω θέματα δόθηκαν πολλές ασκήσεις και παραδείγματα.

Σε κάθε ενότητα υποβαλλόταν από τους παρευρισκόμενους ερωτήματα και δινόταν διευκρινήσεις σε πολλά ζητήματα.

Σημειώνουμε ότι το Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει προγραμματίζει το σεμινάριο αυτό να πραγματοποιηθεί και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

tttsrgfhtujhk

Για το Π.Τ.

Ο Πρόεδρος
Καρακάσης Εμμανουήλ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.