Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας για την επέμβαση στη Συρία



laiki_sispeirosiΟ πόλεμος, που εδώ και πέντε χρόνια μαίνεται στη Συρία και έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει από τις εστίες τους εκατομμύρια άλλους, είναι αποτέλεσμα των σχεδιασμών και επεμβάσεων των μεγάλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών και ενώσεων (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ) που υπηρετούν τους ανταγωνισμούς και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, καταστρέφοντας ολόκληρες χώρες, σφαγιάζοντας τους λαούς τους.

Για να δικαιολογηθούν παρόμοιες επεμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια στη Γιουγκοσλαβία, σε Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, την Ουκρανία και σήμερα στη Συρία, χρησιμοποιήθηκαν μια σειρά ψέματα. Πότε αναφέρονταν στα “δικαιώματα των μειονοτήτων”, πότε στα “όπλα μαζικής καταστροφής” ή στην “καταπολέμηση της τρομοκρατίας”! Και όταν είναι πασίγνωστο ότι το τερατώδες δημιούργημα του “Ισλαμικού Κράτους”, είναι  δημιούργημα των ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι έκθετη μετά την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, που, με πρόσχημα τη δολοφονική επίθεση στο Παρίσι, ενεργοποίησε το άρθρο 42, παράγραφος 7 της Συνθήκης της ΕΕ (Συνθήκη του Μάαστριχτ), που αναγνωρίζει το θεμελιακό ρόλο του ΝΑΤΟ και προβλέπει παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην επιχείρηση κλιμάκωσης και γενίκευσης της επέμβασης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Η στάση αυτή εγκυμονεί κινδύνους για πιο άμεση και γενικευμένη εμπλοκή της χώρας μας.

Επιπλέον η γενίκευση της επέμβασης στη Συρία και η εμπλοκή της Ρωσίας και άλλων χωρών θα κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη την κατάσταση για νέες συρράξεις και πολέμους. Όχι μόνο δε θα ανακόψει το κύμα των προσφύγων προς την Ευρώπη, αλλά θα πολλαπλασιάσει τα μεταναστευτικά ρεύματα.

Ο λαός μας πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Απαιτούμε:
Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να μη διατεθούν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.
Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή, έδαφος, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες.
Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές βάσεις.
Να μην ανεχτούμε κανένα αυταρχικό μέτρο σε βάρος μας, στο όνομα της “καταπολέμησης της τρομοκρατίας”.
Να δυναμώσει η διεθνής αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται.
Να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων στη χώρα μας, να παρθούν όλα τα μέτρα για πάνε στις χώρες προορισμού τους.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Χόλμπα Αντωνία
Πτολεμαΐδα 17/12/2015

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.