Νέα οργάνωση αγροτών στην Κοζάνη με την τεχνογνωσία της Ένωσης Βόλου επιδιώκει ο Κασαπίδης



D28BD9AD2DFFC8DAC70F6303E641986FΔιεξοδική συζήτηση πραγματοποίησε ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης με τον πρόεδρο της Ένωσης Βόλου (Ε.ΒΟΛ) κ. Νικήτα Πρίντζο. Μεταξύ άλλων ο Κοζανίτης βουλευτής ζήτησε συνδρομή Πρίντζου για στήριξη της προσπάθειας των γεωργοκτηνοτρόφων της Π.Ε. Κοζάνης να οργανώσουν έναν Συνεταιρισμό.

Κατά την επίσκεψη του βουλευτή στα γραφεία της ένωσης στο Βόλο ο κ. Πρίντζος συνοδευόμενος από τον εν ενεργεία βουλευτή Βόλου κ. Χρήστο Μπουκώρο και τον πρώην βουλευτή Βόλου κ. Πάρι Μουτσινά, ξενάγησε τον κ. Κασαπίδη στις εγκαταστάσεις του νέου υπερσύγχρονου εργοστασίου γάλακτος που τέθηκε σε λειτουργία τη φετινή χρονιά.

Ο κ. Πρίντζος ενημέρωσε τον κ. Κασαπίδη για το σχεδιασμό του Συνεταιρισμού για τα προσεχή χρόνια ενώ του παρουσίασε και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της αυξανόμενης κερδοφορίας της προηγούμενης τριετίας της συνεταιριστικής οργάνωσης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ε.ΒΟΛ την περίοδο της κρίσης οι 500 συνέταιροι κτηνοτρόφοι και οι 3000 συνέταιροι γεωργοί, νιώθουν την ασφάλεια για την παραγωγή και το εισόδημά τους από τη χρηστή και αποτελεσματική λειτουργία του Συνεταιρισμού.

Η Ένωση Βόλου τα τελευταία χρόνια συλλέγει αγελαδινό γάλα και από το Ν. Κοζάνης, ενώ πρόσφατα έχει ολοκληρώσει και την κατασκευή ενός εργοστασίου ζωοτροφών προς υποστήριξη τόσο των γεωργών όσο και των κτηνοτρόφων μελών της.

Ο κ. Κασαπίδης ενημέρωσε τον κ. Πρίντζο για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση της Φέτας και της διάρκειας ζωής του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος που αυξήθηκε στις 11 ημέρες, ζητώντας τη στήριξη της οργάνωσης για την ανατροπή αυτών των δυσμενών έως καταστροφικών αποφάσεων για την ελληνική κτηνοτροφία.

Επίσης, ο κ. Κασαπίδης ζήτησε  και τη συνδρομή του κ. Πρίντζου για στήριξη της προσπάθειας των γεωργοκτηνοτρόφων της Π.Ε. Κοζάνης να οργανώσουν έναν Συνεταιρισμό.

Τόσο οι βουλευτές όσο και ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ ευχαρίστησαν τον κ. Κασαπίδη για την επίσκεψη στο Ν. Μαγνησίας και τις εγκαταστάσεις της ΕΒΟΛ ενώ ο κ. Πρίντζος υποσχέθηκε στον κ. Κασαπίδη την αμέριστη συμπαράσταση του ίδιου και των μελών της οργάνωσης τόσο στον αγώνα για τη Φέτα και το γάλα όσο και στους παραγωγούς του Ν. Κοζάνης στο εγχείρημά τους να οργανώσουν έναν υγιή και εύρυθμο συνεταιρισμό.

Πηγή: agronews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.