Στο «Christmas Food Festival» από το Αθηνόραμα συμμετείχε με μέλη του το ΕΒΕ Κοζάνης



aaarey5trystsrt

Στο γιορτινό φεστιβάλ γεύσεων «Christmas Food Festival»,  που διοργανώθηκε με την σφραγίδα  του περιοδικού «Αθηνόραμα»  συμμετείχε με αξιόλογες επιχειρήσεις – μέλη του κλάδου τροφίμων – ποτών το Επιμελητήριο Κοζάνης, με τη στήριξη της Αστικής του εταιρίας «για την Προώθηση της Επιχειρηματικότητας Ν. Κοζάνης» (ΑΕΠΕΚ)    στις 4,5 & Δεκεμβρίου  2015  στο Εκθεσιακό Κέντρο «Metropolitan Expo» στο Μαρούσι.

Είναι η  δεύτερη φορά που το Επιμελητήριο  έλαβε μέρος  σε έκθεση – φεστιβάλ του «Αθηνοράματος» -η πρώτη ήταν στο Γκάζι το Μάιο του 2015- και αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχία της ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Με περισσότερους από 350 διαφορετικούς εκθέτες  και με περισσότερους από 20.000 επισκέπτες  δικαίως θεωρήθηκε από διοργανωτές και εκθέτες ως η κορυφαία εκδήλωση στον χώρο των ποιοτικών γεύσεων.

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Κοζάνης οι συμμετέχοντες παραγωγοί ποιοτικών προϊόντων  παρουσίασαν τη δουλειά τους και τα προϊόντα τους στο ευρύ κοινό, όπως και στους επαγγελματίες εστίασης και φιλοξενίας (ξενοδόχοι, εστιάτορες). Ακόμη, με τα προϊόντα των επιχειρήσεων της Π.Ε. Κοζάνης παρουσιάστηκαν από γνωστούς Σεφ, το Σάββατο  και την Κυριακή 5 και 6/12/2015, εκδηλώσεις «live Cooking», με  δημιουργικές μαγειρικές προτάσεις  της Κοζανίτικης κουζίνας στους χιλιάδες επισκέπτες που παραβρέθηκαν στο χώρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο ο συντοπίτης μας γνωστός Σεφ Κώστας Κολιός κράτησε αμείωτο  το ενδιαφέρον του Αθηναϊκού κοινού -και όχι μόνο- που επισκέφθηκε το φεστιβάλ, με επαναλαμβανόμενες γευσιγνωστικές  επιδείξεις που   ξεκίνησαν από το πρωί για να τελειώσουν αργά το βράδυ   και έγιναν σε ειδικό διαμορφωμένο από τους διοργανωτές χώρο  με πλήρη κουζινικό εξοπλισμό και μπουφέ παρουσίασης, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν γλυκές και αρμυρές γεύσεις του Νομού μας και τοπικά «πιάτα» που παρασκευάστηκαν με αγνά Κοζανίτικα υλικά.

Την Κυριακή και τις ώρες από 16:00  έως 19:00 μαγείρεψε με προϊόντα των επιχειρήσεων της Π.Ε. Κοζάνης ο Σεφ Αριστοτέλης Ζέρβας,  ο οποίος προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική ευκαιρία γευστικής απόλαυσης από λαχταριστά, πεντανόστιμα, παραδοσιακά  αλλά και «γκουρμέ»  εδέσματα,- όλα μα όλα με «άρωμα» Π.Ε. Κοζάνης,- συνέβαλε να γίνουν γνωστά τα τοπικά μας προϊόντα και να γίνουν ανάρπαστα από τους επισκέπτες καταναλωτές.

Έτσι το  Christmas Food Festival  δικαίως θεωρήθηκε από όλους ότι ξέφυγε από τη λογική των τυποποιημένων εκθέσεων τροφίμων και ποτών, που έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα, και αποτέλεσε μια ακόμα μεγάλη επιτυχία για το Επιμελητήριο και την ΑΕΠΕΚ, που από την αρχή της δημοσιοποίησης της έκθεσης   κάλεσαν με Δημόσια ανακοίνωση τα μέλη να δηλώσουν συμμετοχή.

Στα καλαίσθητα περίπτερα της ΑΕΠΕΚ, όπου φιλοξενήθηκαν οι τοπικές επιχειρήσεις με τα αξιόλογα τοπικά προϊόντα τους, το Σάββατο και την Κυριακή 5 και 6/12/2015 βρέθηκε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης, συνοδευόμενος από μέλη της Διοίκησης,  ο οποίος λαμβάνοντας το λόγο κατά τη διάρκεια των επιδείξεων γευσιγνωσίας κάλεσε το κοινό- τους εκατοντάδες επισκέπτες που συνωστίστηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο για τη γευσιγνωσία χώρο για να γευθούν αυθεντικές Κοζανίτικες γεύσεις, αλλά και μπροστά στα περίπτερα της Κοζάνης για να δουν και να γνωρίσουν τα τοπικά μας προϊόντα, –  να στηρίζει με τις αγορές του τα Ελληνικά προϊόντα  και τις αγνές και ανώτερες ποιοτικά τοπικές παραγωγές,  όπως είναι τα τοπικά προϊόντα της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, γιατί ο τόπος μας  θα πάει μπροστά μόνο αν όλοι πιστέψουμε στις δυνατότητες της χώρας μας και στηρίξουμε  την παραγωγή και την εγχώρια επιχειρηματικότητα.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.