Χορωδία Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας – Τα χρυσά άνθη του φθινοπώρου



trjhsyrtjsytfjtdsksa

Τι και αν στην λαϊκή μας παράδοση την ημέρα της εορτής του Άι Σάββα το κρύο δυναμώνει…,  τα χρυσά άνθη του φθινοπώρου άνθισαν στην Αίθουσα «Φίλιππος» της Λέσχης Αξιωματικών στην Κοζάνη στα πλαίσια της Συνάντησης Χορωδιών που διοργανώθηκε από την ΔΕΗ, την ΔΕΔΗΕ και το Σωματείο Εργαζομένων «Σπάρτακος» το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015. Πιο συγκεκριμένα το φιλόμουσο κοινό της Κοζάνης που κατέκλυσε στην κυριολεξία την αίθουσα είχε την χαρά να απολαύσει εκλεκτά χορωδιακά σχήματα της πόλης, όπως η χορωδία «ΕΛΙΜΕΙΑ»  υπό τη διεύθυνση της Κλαίρης Τζιουρά και η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοζάνης «οι Μακεδνοί» υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Θεοδωράκη. Επίσης μάγεψε το κοινό η χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΗΕ η οποία έφτασε στον τόπο μας από την πρωτεύουσα μαζί με τον εξαιρετικό της μαέστρο Κωστή Κωνσταντάρα. Τέλος, τη δική της πολύχρωμη και νεανική πινελιά πρόσθεσε η Χορωδία του Σχολείου μας υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Θεοδωράκη  και τη συνοδεία στο πιάνο της Μαρίας Κουζιάκη.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας με πολλή χαρά δέχτηκε την τιμητική πρόσκληση του Σωματείου Εργαζομένων «Σπάρτακος» της ΔΕΗ και της ΔΕΔΗΕ για συμμετοχή στη χορωδιακή συνάντηση η οποία εστέφθη με εξαιρετική επιτυχία και έδωσε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στο μουσικό στερέωμα του νομού Κοζάνης. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι αξίζουν συγχαρητηρίων οι διοργανωτές για την άψογη διεξαγωγή της συνάντησης.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας ευχαριστούν θερμά το Σωματείο Εργαζομένων «Σπάρτακος», την ΔΕΗ και την ΔΕΔΗΕ για την πρόσκληση, την δωρεάν μετακίνηση των μαθητών και ιδιαίτερα για την ευκαιρία που δόθηκε στην Χορωδία του Σχολείου μας να «ανθίσει» κυριολεκτικά ερμηνεύοντας ποικίλο πρόγραμμα, αποσπώντας θετικότατες κριτικές και γεμίζοντας φωνοχρώματα και γλυκολαλιές την κρύα νύχτα του Δεκέμβρη στην πόλη της Κοζάνης. Συνάμα, ευχαριστίες θερμές οφείλονται στον Δήμο της Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που πάντα αγκαλιάζουν με το δικό τους τρόπο τον πολιτισμό.

Τέλος, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν όλοι οι συμμετέχοντες μικροί και μεγάλοι, επίσημοι και ανεπίσημοι, οι οποίοι έδειξαν ότι εν καιρώ ειρήνης πολλά τα αγαθά και ότι η μουσική είναι καταφύγιο ψυχής και ύψιστο πνευματικό δώρο για όσους ασχολούνται ενεργά αλλά και για όσους είναι απλά εραστές της υψηλής τέχνης.

Με την προσδοκία κάθε χρόνο να γίνονται παρόμοιες εκδηλώσεις και συναντήσεις στην Κοζάνη ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Καλή χρονιά.

Από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

Η Δ/ ντρια
Δρ. Μαρία Ντούρου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.