Χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο η αγορά του αρχοντικού Τζώνου στη Σιάτιστα από τον Δήμο Βοΐου



yypoijrtoererewrgt

Με την αρ. 3659/17-09-2015 Απόφαση του Πράσινου Ταμείου ο Δήμος Βοΐου ορίσθηκε Δικαιούχος στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Συνεχιζόμενο προς χρηματοδότηση Πρόγραμμα για την Απόκτηση και Διαμόρφωση Ελέυθερων Κοινοχρήστων Χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων στις πόλεις 2014 – Α.Π. 4» με εγκεκριμένο ποσό χρηματοδότησης 61.382,54€ για το έργο: «Αγορά του αρχοντικού Τζώνου, ενός διατηρητέου κτιρίου μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο του (710 τ.μ.) και τον λιθόκτιστο μανδρότοιχο, ιδιοκτησίας κατά τα 5/8 κ. Θεοδώρου Χαρ. Τζώνου, τα υπόλοιπα 3/8 είναι ιδιοκτησίας του πρώην Δήμου Σιάτιστας (νυν Δήμος Βοΐου), καθώς και μίας στενής λωρίδας (ρούγας) προς το όριο του ακινήτου με ιδιοκτησία κληρ. Γ. Λιάτου, εκτάσεως 26 τ.μ. της οποίας απόλυτος κύριος (κατά 100%) είναι ο κύριος Θεόδωρος Χαρ. Τζώνος».

Για την ανωτέρω αγορά συντάχθηκε η υπ’ αρ. 4637/16-11-2015 Συμβολαιογραφική Πράξη «Αγοραπωλησίας ακινήτων σε εκτέλεση προσυμφώνου» της συμβολαιογράφου Καστοριάς Ελευθερίας Κ. Πήττα. Το τίμημα της αγοραπωλησίας ανέρχεται στο ποσό των 81.500,00€. Το ποσό, πέραν της χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο, θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Βοΐου.

Η αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου από το Δήμο Βοΐου είναι ζωτικής σημασίας γιατί καθιστά δυνατή την αποκατάσταση και αναστύλωσή του με σκοπό τη διατήρηση ενός εξαιρετικού δείγματος αρχιτεκτονικής του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα, το οποίο αν διασωθεί θα συνδράμει στην περαιτέρω αξιοποίησή του και ταυτόχρονα στην προβολή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και στην τουριστική προβολή του Δήμου και κατ’ επέκταση στην οικονομική ανάπτυξή του.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.