Στην πρώτη γραμμή της ανθρώπινης πλευράς απέναντι στους πρόσφυγες στέκονται οι ένστολοι συνοριακοί φύλακες – Δράσεις και στην Κοζάνη



1244051_10206606167146263_922680384_nΜια ειδικά ευαίσθητη πρωτοβουλία, ανέλαβε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών φυλάκων, για τα παιδιά των προσφύγων. Συγκεκριμένα, στις 15-30 Νοεμβρίου, ένστολοι και πολίτες, μπορούν να προσφέρουν ρούχα, υποδήματα, αλλά και γάλα μακράς διάρκειας για τα παιδιά των προσφύγων που τα έχουν ανάγκη, σε όλες τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Επικράτειας αλλά και στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Για την Π.Ε. Κοζάνης οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα Τμήματα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, Σερβίων Πτολεμαϊδας και Τσοτυλίου. Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους σημεία.

Το KOZANILIFE.GR, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ, τον κ.Χαρέλα Παναγιώτη και μας δήλωσε τα εξής:

vuhgvuhygvulvilvik«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων ανταποκρίθηκε στην ανάγκη πολλών συναδέλφων, που είτε βρίσκονται στην πρώτη γραμμή φύλαξης των συνόρων είτε υπηρετούν στη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης και στη διαχειριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών για προσφορά στην ανθρωπιά. Για τα παιδιά των προσφύγων που η μοίρα τα βγάζει μούσκεμα απο τις θάλασσές μας και απο τις βάρκες των εγκληματιών δουλεμπόρων. Σε αυτά τα παιδιά πρώτα, εμείς θα προσφέρουμε βοήθεια. Βοήθεια και ανθρωπιά. Καλούμε κάθε ένστολο αλλά και κάθε πολίτη να προσφέρει ότι είναι δυνατό σε ρούχα, υποδήματα αλλά και γάλατα μακράς διάρκειας. Εμείς ως συντονιστικός φορέας, με τη βοήθεια του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και την υποστήριξη της ACS COURIER θα φροντίσουμε να φτάσουν σε όλα αυτά τα παιδιά άμεσα.Ήδη η ανταπόκριση συναδέλφων αλλά και πολιτών είναι πολύ μεγάλη».

Τη βοήθεια αυτή στηρίζουν,  το Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας  – που στέκεται αρωγός στη μεγάλη αυτή προσπάθεια, η οποία θα  μεταφέρει όλη τη βοήθεια σε κάθε νησί του Αιγαίου που κατακλύζεται από πρόσφυγες, καθώς και η ACS COURIER, η οποία έχει αναλάβει να μεταφέρει όλη αυτή την βοήθεια από όλη την Ελλάδα σε Αθήνα και Καβάλα.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.