Η παράταξη του Γ. Δακή «Συμμαχία των Πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία» σχετικά με το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις δηλώσεις του υπουργού κ. Φίλη



simaxia_politon_dakisΜε πρωτοβουλία του Συνδυασμού «Συμμαχία των Πολιτών για την Δυτική Μακεδονία» του  Γιώργου Δακή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας της 9ης Νοεμβρίου 2015 συζητήθηκε το μείζον ζήτημα που προκάλεσαν οι ανιστόρητες και πολιτικά απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη σχετικά με την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ταυτόχρονα ο Συνδυασμός «Συμμαχία των Πολιτών για τη  Δυτική Μακεδονία» κατέθεσε προς υιοθέτηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας στη συνεδρίαση του της 9ης Νοεμβρίου 2015

Αποφασίζει

1. Καταδικάζει ως ανιστόρητες και απαράδεκτες τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη σχετικά με την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, δηλώσεις που αποτελούν βάναυση προσβολή στη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων αθώων θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας.
2. Καλεί τον Υπουργό Παιδείας να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και ως ελάχιστο δείγμα έμπρακτης αναγνώρισης του λάθους του να υποβάλει την παραίτηση του. Σε αντίθεση περίπτωση καλεί τον κύριο Πρωθυπουργό να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.
3. Ζητά από την κυβέρνηση να καταβάλει κάθε προσπάθεια διεθνοποίησης του θέματος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας από τον Ο.Η.Ε. και τους διεθνείς οργανισμούς».

Η συγκεκριμένη πρόταση ψηφίσματος, είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις θέσεις    και τα ψηφίσματα των Ποντιακών Οργανώσεων που καταδικάζουν τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και ζητούν την παραίτηση του.

Όμως, η παράταξη του κ. Καρυπίδη, προφανώς συμπλέουσα με την κυβερνητική «ανοχή», «απάλειψε», με σχετική ψηφοφορία, την έκκληση του ψηφίσματος προς τον Υπουργό Παιδείας να υποβάλει την παραίτηση του και προκαλεί έκπληξη το γεγονός  ότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας επιλέγουν, με την θέση τους αυτή, να «προστατεύσουν» τον Υπουργό Παιδείας  κ. Φίλη παρά να συμπορευθούν με τα διαχρονικά βιώματα και τις ιστορικές αξίες του Γένους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.