Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καπνοχωρίου Κοζάνης



amarantidou_agapiΜε γνώμονα την αγάπη για τον συνάνθρωπο αλλά και το χρέος στη Μνήμη των Προσφύγων Παππούδων μας (Ποντίων , Θρακών , Μικρασιατών) , αποφασίσαμε , ως Σύλλογος Πολιτισμού , την συγκέντρωση ειδών Υγιεινής ( Βρεφικές πάνες , Μωρομάντηλα , Χαρτομάντηλα , Χαρτί υγείας , Τάλκ , Οδοντόκρεμες , Οδοντόβουρτσες , Σερβιέτες , Ξυραφάκια , Αφρούς ξυρίσματος ,σαπούνια , Πετσέτες ), Χειμερινά παιδικά ρούχα , Εσώρουχα , Παπούτσια , χοντρά χειμερινά Πανωφόρια , γυναικεία και Ανδρικά.

Η Ιστορία , δυστυχώς , επαναλαμβάνεται. Δεκάδες Σύριοι (και όχι μόνον) Πρόσφυγες , έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη , και το μόνο που ζητούν είναι ταξιδιωτικά έγγραφα για να περάσουν στην Κεντρική Ευρώπη . ΔΕΝ ήρθαν για να μείνουν και οι ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΥΡΩΠΑΊΟΙ κωφεύουν για άλλη μία φορά.

Οχυρωμένοι πίσω απο τον κανονισμό του Δουβλίνου (που αδυνατούν να ακυρώσουν διότι ασφαλώς και τους βολεύει μιά χαρά), τον κανονισμό που εγκλωβίζει απελπισμένους , Ανθρώπους – Πρόσφυγες (που σίγουρα δεν επέλεξαν τον ξεριζωμό και την εξαθλίωσή τους), στις Χώρες του Ευρωπαικού Νότου , και που οι ίδιοι ΔΕΝ επιθυμούν να μείνουν σε αυτές , αλλά να περάσουν στην Κεντρική Ευρώπη . Μαζεύοντας τα κομμάτια της Ψυχής τους , και ελπίζοντας σε ένα ειρηνικό αύριο

Και έρχεται Χειμώνας και έρχονται Γιορτές που τίς υποδεχόμαστε (έστω οι περισσότεροι) , απο εμάς , στη θαλπωρή του στολισμένου μας σπιτιού ΟΜΩΣ , να , που οι Πόσφυγες Πρόγονοί μας του χθές , συναντούν τούς φοβισμένους , απελπισμένους Πρόσφυγες του σήμερα.

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΑ . ΒΡΩΜΙΑ ΕΊΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ , ΠΟΥ ΕΝ ΕΤΕΙ 2015! ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ , ΩΘΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ , ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ , ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ , ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ! ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΑ , ΠΑΡΑΝΟΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ (ΚΑΤ’ ΟΥΣΙΑΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ) ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ – ΘYMATA ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ , ΕΝΟΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ ” ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ” ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ , ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝ (ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ) , ΣΤΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ , ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ , ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ( ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ) ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ , ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ , ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ , ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ , ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ , ΜΕ ΕΡΑΣΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ , ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ , ΑΠΟ ΑΞΙΕΣ ΟΠΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ , Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ , Η ΑΓΑΠΗ , ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΜΑΖΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ , ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ” ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ”. ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ , ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ , ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΥΜΑ , ΑΝΟΥΣΙΩΝ , ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ( ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ) ΠΟΛΕΜΩΝ ” ΕΠΙ ΓΗΣ ”

Συνέλληνές μου . Εκπροσωπώντας το Δ. Σ. του ” Συλλογου Πολιτισμού μας ” , απευθύνομαι στα ανθρωπιστικά σας συναισθήματα αλληλεγγύης που ΠΑΝΤΑ χαρακτηρίζουν το μοναδικό μας Εθνος. Κάθε προσφορά , χαρισμένη απο το υστέρημά σας γιά τούς Πρόσφυγες , είναι βάλσαμο στούς απελπισμένους. Δέν συλλέγουμε χρήματα . Δώστε μας Ο,ΤΙ , μα ό,τι Εσείς επιθυμείτε απο την λίστα που προαναφέραμε Η Υπεύθυνη. Νεολαίας μας , Αθηνά Σαρίδου , θα βρίσκεται απο 19/11 , ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ , ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ , ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΩΡΑ 12:30′ -13:00 π.μ. , στη στέγη του Συλλόγου για παραλαβή .Επίσης τίς ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΩΡΑ 16:00 – 18:30′ , θα είμαστε εκεί , να σας περιμένουμε. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση , Παρακαλώ επικοινωνήστε στο : 2461025542 ή 6944764184 .

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
Αγάπη Αμαραντίδου
Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καπνοχωρίου Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.