Κάλεσμα του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. ΔΕΗ και του Σωματείου Συνταξιούχων Κοζάνης στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου



sillogos_ptixiouxon_mixanikon_deiΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στην πολιτική της λιτότητας, της ανασφάλειας και της ανεργίας.

Η κυβέρνηση αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχίζει τις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Εφαρμόζει ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, προχωρώντας σε νομοθετήματα που ουσιαστικά δεν λύνουν τίποτα όπως έχουμε διαπιστώσει τα πέντε τελευταία χρόνια λιτότητας, αντίθετα, καταργούν κάθε παροχή και κοινωνική ασφάλεια.

Τον όμιλο ΔΕΗ τον οδηγεί σε πλήρη αφανισμό.
Όλοι μαζί στην 24ωρη Γενική Απεργία και στα συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής κοινωνίας.
Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα.
Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα στις 11.00π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων.

 

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Κοζάνης

Συνάδελφοι,
Την Πέμπτη 12 Νοέμβρη τα Συνδικάτα όλων των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα κήρυξαν Πανελλαδική 24ωρη απεργία με κύρια αιτήματα: Την ακύρωση της επιδρομής για την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Τη μείωση όλων των καταβαλλόμενων συντάξεων μέσω επαναπροσδιορισμού, αλλά και τη φοροληστεία που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ.

Το σωματείο μας χαιρετίζει την απόφαση του ταξικού εργατικού κινήματος για κήρυξη απεργίας ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης.
Συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις για την προετοιμασία της απεργίας και καλεί όλα τα Σωματεία των συνταξιούχων και όλους τους συνταξιούχους να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την ενημέρωση των συνταξιούχων και κάλεσμα για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και σε κάθε μορφή δράσης που οργανώνουν τα Σωματεία των εργαζομένων. Να οργανώσουν δράση τα ίδια τα Σωματεία.

Εμπρός συνάδελφοι όλοι μαζί ενιαίο μέτωπο – ενιαίος αγώνας εργαζομένων και συνταξιούχων.
Όλοι μαζί μια γροθιά μαζί με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να μην περάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης, Ευρ. Ένωσης. Επαίτες και δούλοι δεν θα γίνουμε.
Τις συντάξεις, την κοινωνική ασφάλιση, την δημόσια υγεία κανένας δεν μας τα χάρισε τα κατακτήσαμε με ιδρώτα, αγώνα και αίμα.
Δεν θα τα αφήσουμε στα νύχια των αρπαχτικών, των μεγάλων συμφερόντων, των ασφαλιστικών εταιρειών, των πολυεθνικών ομίλων και των πολιτικών τους εκπροσώπων των κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής.

Όλοι στον αγώνα, με σημαία τα αιτήματα μας – Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για μείωση των συντάξεων.

• Όχι στη κατάργηση της Επικουρικής σύνταξης και την ενοποίηση της με τις κύριες.
• ΟΧΙ στον επαναπροσδιορισμό των καταβαλλόμενων συντάξεων.
• Καμία αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.
• Υπερασπιζόμαστε τον ενιαίο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.
• Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
• Επαναφορά των συντάξεων στα πριν του 2009 επίπεδα.
• Επαναφορά Δώρων και Επιδομάτων.
• Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση – Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους.
• Κάτω τα χέρια από τους συνταξιούχους.

ΟΛΟΙ στην Απεργιακή Συγκέντρωση 12 Νοέμβρη στον Πεζόδρομο Κοζάνης 10:30πμ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.