Σε οριακή κατάσταση τα οικονομικά του Δήμου Κοζάνης – Βαθιές αλλαγές στον Δήμο – Δείτε τι ειπώθηκε στη σχετική συνέντευξη τύπου



ioannidis_leuteris2

Για την οριακή κατάσταση στο Δήμο Κοζάνης αλλά και για τις αλλαγές που έχουν ξεκινήσει μίλησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου κ. Γιώργος Βαλάης σε σχετική συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν.

Μεταξύ των άλλων ειπώθηκε:

Τα οικονομικά του Δήμου Κοζάνης βρίσκονται σε οριακό σημείο, εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το προηγούμενο διάστημα έγινε μια σημαντική προσπάθεια για να εξορθολογιστούν τα οικονομικά μας.

1. Έγιναν σημαντικές αλλαγές στην οικονομική υπηρεσία.
2. Ξεκίνησαν έλεγχοι στα οικονομικά
3. Εκσυγχρονίζεται το πληροφοριακό σύστημα της οικονομικής διαχείριση για περισσότερη διαφάνεια και καλύτερη διαχείριση.
4. Έγινε σημαντική προσπάθεια για έλεγχο των δαπανών
5. Γίνεται σημαντική προσπάθεια για βελτίωση του συστήματος προμηθειών του Δήμου.

Θα μπορούσαμε να σταματήσουμε εδώ.

Όμως είναι σαφές πως προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η εξυγίανση των οικονομικών, προκειμένου να σταματήσουμε να παράγουμε ελλείμματα και να χρεώνουμε τις επόμενες γενιές και αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί με οποιοδήποτε κόστος, αλλά θα είναι σκληρή και η αλήθεια πως τα οικονομικά μας είναι οριακά και θα πρέπει να αλλάξουμε σε όλα τα επίπεδα.

Για αυτό προχωράμε σε:
Βαθιές αλλαγές στο Δήμο. Ο Δήμος ήταν και ακόμα είναι ελλειμματικός και δημιουργεί χρέη. Προχωράμε σε ριζική αναδιάρθρωση σε όλα τα επίπεδα.
Αλλαγές σε επίπεδο νομικών προσώπων.
Αδρανοποίηση της ΔΕΠΕΠΟΚ, που έχει υψηλά χρέη, δανειοδοτήσεις και πρόβλημα χρηματοδότησης.

Δείτε το βίντεο του KOZANILIFE.GR:

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Σε οριακή κατάσταση τα οικονομικά του Δήμου Κοζάνης – Βαθιές αλλαγές στον Δήμο – Δείτε τι ειπώθηκε στη σχετική συνέντευξη τύπου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.