Δήλωση του Θέμη Μουμουλίδη σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Ν.Φίλη για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου



moumoulidis_themis1Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου , αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός. Έχει επιστημονικά τεκμηριωθεί , αναγνωρισθεί και ψηφιστεί ΟΜΟΦΩΝΑ από την Βουλή των Ελλήνων το 1994, καθιερώνοντας την 19η Μαίου, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας 353.000 Ελλήνων του Πόντου. Η θέση της κυβέρνησης είναι δημόσια εκφρασμένη από τον Μάιο του 2015 [ δια του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου κ.Γαβριήλ Σακελλαρίδη].

Κάθε Πόντιος έχει βιώσει τον πόνο, την απώλεια, τον ξεριζωμό και επομένως κανείς δεν δικαιούται να προκαλεί την αλήθεια και την ιστορική μνήμη. Άκαιρες , άσκοπες και επιστημονικά αμφισβητήσιμες απόψεις δεν μπορούν σε καμμιά περίπτωση , να προσβάλλουν τη συλλογική μας μνήμη.

Οι απόψεις του κ. Ν.Φίλη είναι προφανώς προσωπικές, και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε καιρούς δύσκολους και ύποπτους,  παρόμοιες δηλώσεις , δεν συμβάλλουν στη δημιουργία ενωτικού κλίματος, απαραίτητου για την αντιμετώπιση της δύσκολης ιστορικής συγκυρίας που διανύουμε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.